Kaštanoví pavouci Dekorace / Nápady / Ostatní / Tvoření s dětmi

Je tu zase podzim a s ním spousta darů přírody. Jak těch jedlých, tak těch nejedlých, ale neméně krásných. Mezi ně u mne na první místo patří kaštany. Miluji jejich barvu, tvar, počáteční lesk. Ráda si je prohazuji v ruce, nosím v kapsách, dávám do misek.

Když jsem připravovala příspěvek do Loskutáka, tak jsem věděla, že určitě udělám nějaké zajímavé dekorace, ale také jsem chtěla připravit něco pro děti, protože ty mají kaštany ještě raději než já….

Jenže takové ty postavičky ze špejlemi mi nikdy nešly, nestály, vypadaly divně apod. A tak jsem přemýšlela, jak ty špejle prostě obejít… a vymyslela pavouka….

Na výrobu jednoho pavoučka potřebujete kaštan, chlupatý drát (koupíte v papírnictví, já měla štěstí, měli balíček jen černých), něco na oči – například už hotová hýbací očka nebo třeba kloboučky od žaludů a nějaké plody – třeba hloh.

Vytvořte si na kaštanu obličej pavoučka – vše lepím tavnou pistolí. Dobré je si pod kloboučky, které tvoří oči, udělat malou dírku, aby se tam lépe přilepily. Chlupatý drát rozstřihněte na osm kousků.

Ručním vrtáčkem nebo akuvrtačkou na pomalý chod vyvrtejte do tělíčka osm dírek. Do čerstvých kaštanů to jde snadno. PS. Mých špinavých nehtů si nevšímejte, při práci tohle neřeším a kdybych si měla upravovat nehty na každou fotku, tak pro vás žádné tvoření nenafotím. Jsem ráda, když to stihnu před odjezdem na natáčení….

Do každé dírky pomocí tavného lepidla vlepte jednu chlupatou nožku.

Konce drátků lehce zahněte, aby naškrábaly do ruky, když si s pavoučky budou děti hrát.

Na pomalování kaštanů se mi nejvíc osvědčil lakový fix. 

A každý pavouk může být originál, záleží jen na vaší představivosti,

Kromě pavouků vás naučím i další „hračky“ a dekorace. Koukejte se v sobotu 6. 10. 2018 na Novu – v pořadu Rady ptáka Loskutáka vše zvíte.

Komentáře