Chia puding podruhé Recepty / Různé nápady z kuchyně / vegan

O tom, jak na chia puding jsem vám již psala. Bohužel ne každému chutná jeho gelovitá konzistence. A pro vás všechny tu mám skvělý tip ze stránek Gardenandherbs

Na přípravu lahodného krémového chia pudingu budete potřebovat chia semínka, datlový sirup, kakao, burákové máslo a kokosové mléko.

100 g suchých chia semínek rozmixujte v Nutribulletu.

Vznikne vám jemná moučka.

Přidejte dvě lžíce burákového másla a čtyři lžíce datlového sirupu a 200 – 220 ml kokosového mléka. Lepší je dodatečně dolít, podle hustoty pudingu.

Lehce promíchejte lžičkou, aby se vám rozmixovaná chia semínka nenalepila na dno nádoby.

Mixujeme, mixujeme…. i přes nádobu je vidět, že se tvoří krémovitá konzistence.

Původně jsem chtěla nechat půl směsi bez kakaa, ale barva byla nehezká. Na fotce se to ještě tváří tak nějak nahnědle, ale ve skutečnosti opravdu nic moc. A tak, protože jíme také očima, přidala jsem do základní směsi lžíci kakaa….. (aneb autoři receptu asi věděli, proč ho tam dávají)

A už to fičí, už to hnědne……  Po domixování vyzkoušejte sladkost. Já sladím méně, takže případně ještě přidejte sirupu či cukr….. to nechám na vás.

_DSC7788

A protože mne touha po dvoubarevnosti neopustila, vyřešila jsem to šalamounsky. Nalila jsem část a do zbytku hmoty přidala ještě půl lžíce kakaa….

_DSC7786

A pak už jen stačilo zakápnout datlovým sirupem, ozdobit mandlemi a ovocem…. a po krátkém vychlazení se může podávat….

_DSC7790

Za krémovitou konzistenci může dle mého jednak rozmixování chia semínek, ale také burákové máslo….. Však vyzkoušejte a uvidíte…..

Komentáře