Hrneček malovaný přes šablonu Dekorace / Nápady

Chcete si namalovat hrneček, ale netroufáte si na malbu rukou nebo složité přenášení obrázků a následně jejich obtahování a vybarvování?? Mám pro vás nápad – použijte šablonu. Ale možná si říkáte, že to přeci není vůbec jednoduché, protože šablona na hrnku dost dobře nedrží apod. To samozřejmě máte pravdu, ale jde ji použít na překreslení vzoru, který je na ní. A jak na to si ukážeme na hrnečku, který si namalovala na letním pobytu Lída.

Budete potřebovat hrnek, šablonu a fixy na porcelán.

hrnekporcelán

Hrnek je důležité dobře odmastit. Nejlépe umýt a ještě potom přetřít alkoholem, protože i čistící prostředky mohou obsahovat mastné částice.  Poté si šablonu co nejlépe přichyťte k hrnečku – nejlépe žlutou páskou.

Poté černým fixem na porcelán začněte obtahovat jednotlivá políčka šablony.

Po obtažení všech požadovaných políček šablonu sundejte.

Políčka vybarvěte barevnými fixami.

Můžete doplnit drobnými tečkami apod. Nakonec nechte vše dobře zaschnout – minimálně 4 hodiny. Poté vložte do studené trouby, zapněte na 160 stupňů a zapékejte 30 minut od dosažení teploty. Poté troubu vypněte a nechte v ní malovaný porcelán vychladnout.

A hrnky jsou hotové. Podobným způsobem můžete vyzdobit jakýkoli druh porcelánu. Já si vyzdobila snídaňovou misku, kterou jste již mohli vidět na mém Instagramu. 

Atokdospělí

Malované hrnečky či mističky mohou být skvělým osobním dárkem.

Komentáře