Hrnek s kočkou Dekorace

Když jsem tento hrníček kupovala v Ikea, hned mne napadlo, že to ouško je jako kočicí ocásek 🙂  A jak víte, od nápadu k realizaci u mne není nikdy daleko….
  Budete potřebovat obrázek kočky vytisknutý v odpovídající velikosti, měkkou tužku, hrneček a fixy na porcelán. Pokud plánujete malovat jen tento hrneček, nabízíme v našem e-shopu i samostatný černý fix na porcelán.
  Co se týče fixů na porcelán, tak momentálně testuji tři značky, první z nich – Folia – mám již odzkoušenou – dobře malují, ani po třech měsících, kdy ležely (a to je důležité, fixy na porcelán skladujte v horizontální poloze) v šuplíku, nevyschly. Pokud se dobře zapečou, tak můžete bez problémů nádobí mýt v myčce. Jediná nevýhoda – prodávají se jen po sadách….  Předlohu kočičky si můžete nakreslit vlastní, nebo použijte tuto 🙂

 Vytiskněte si ji a z rubu si měkkou tužkou obtáhněte všechny linky – nejlépe na okně, aby jste je viděli….

Hrnek před malováním důkladně odmastěte (použitje líh nebo ocet).

 Přiložte obrázek k hrnečku a přichyťte pomocí pásky.

Propiskou nebo jinou „ostrou“ tužkou obtáhněte všechny linky.

  A vymalovánka je hotová.

 Teď stačí obtáhnout a vybarvit. Samozřejmě můžete pracovat i štětečkem a barvami na porcelán, ale toto je mnohem snazší.

Fix jen protřepejte a lehce zatlačte na hrot, který se natáhne barvou a můžete malovat…

  Hrnek nechejte 4 hodiny zaschnout a poté je vypalte v elektrické troubě. Porcelán vždy dávejte do studené trouby a teprve poté ji zapněte na 160 st a zapékejte min. 60 min, nejlépe 90 min a po uběhnutí času vypněte trouby a nechejte v ní nádobí vychladnout.  A tady je výsledek…. přesně jak jsem si představovala….  A pokud si koupíte celou sadu, tak nebojte, další návod bude na tento talíř, kde využijte všechny barvy této sady. 

Protože jsem měla jeden pár těchto hrnků ještě doma, využila jsem je na výrobu cestovních hrnečků.

Rozhodla jsem se, že si už nebudu dávat kávu na benzínkách do plastových kelímků. Jednak mi z porcelánu víc chutná a hlavně nechci vytvářet další plastový odpad. Na Instagramu mi někdo napsal, že to je marná snaha, když stejně jezdím tím autem. Já ale auto pro svou práci potřebuji, pokud vím dost předem, že pojedu, nabízím místa na blablacaru a snažím se své cesty optimalizovat, pokud nevezu plný kufr, tak jezdit vlakem apod. Ale prostě jezdit musím. A nemyslím si, že na nějakých plastových kelímcích nesejde… i kdybych tak ušetřila dvacet kelímků ročně a udělali to všichni, tak to bude pořádná hromada…..

Kočky i nápisy jsem malovala tentokrát černou fixou na porcelán od Edding.

 

Komentáře