Jarní úklid Blog

Nemám ráda slovo úklid, ale na druhou stranu mám ráda čisté prostory. Často vyčítám své již dospělé dceři, že po sobě neuklízí, ale když jsem se včera ráno probudila, tak jsem si upřímně musela říct, že já mám opravdu co vyčítat… V mé ložnici to vypadalo jako by tu řádil zloděj.

Teď se asi chytáte za hlavu a říkáte si, co jsem to za špindíru. Ale snad na moji malou omluvu musím říct, že jsem vlastně tři týdny jela v kuse a jen jsem se přemisťovala mezi Budějicemi, Krumlovem, Prahou a Sebuzínem. Jen jsem vybalovala a balila věci a některé prostě zůstaly ležet tam, kde by neměly.

Ano, výmluva je to chabá, ale na druhou stranu, věřte, že mi v tom taky nebylo hezky a slíbila jsem si, že první volnou chvíli na to prostě VLETÍM. Jako čarodějnice na koštěti.  A proto jsem si také vyfotila stav před, abych měla pak hezký pocit z práce, kterou nikdo neocení.

Vlastně někdo ano. Já ji ocením a to opravdu moc.

A pak jsem si říkala, že budu hrdina a půjdu s kůží na trh. Často mi na kurzech či výstavách říkáte, jak jsem skvělá a kolik toho stíhám. Vždy vám odpovídám, že stíhám přesně tolik, kolik toho stíháte vy, jen je za mnou trošku ta práce víc vidět. A co nestíhám, tím se nechlubím….  tak jsem si řekla, že to je vůči vám nefér.

Tak tady máte důkaz, že ne vždy stíhám vše. A klidně si mne pranýřujte 🙂

Ale pak si pustím nějaký zajímavý rozhovor či audiopovídku (já prostě raději mluvené slovo než hudbu) a jdu na to… A protože mám výčitky, tak to beru od podlahy a pořádně….  Snažím být šetrná k přírodě nejen jídlem, tak používám čistící prostředky od Econea. Jde to s nimi snadno a za chvíli (chvíle je relativní pojem) je hotovo, voňavo, čisto.

A pak si užívám ten čistý prostor, jako bych se zhluboka nadechla.  A říkám si, že nejlepší je jít příkladem.

Věřím, že si dcera, až si zase půjde do mého šuplíku pro silonky, všimne…..

250x100_Products

PS. A zítra mne čeká ateliér…. když budu mít odvahu, nafotím vám, jak to tam vypadá před….  🙂

uklid1

Sice to není žádný generální úklid, na ten se ještě chystám, až si nechám dodělat police a trošku nábytku, ale už se tu dá pracovat a to je důležité.

Komentáře