Dvojctihodné koláče Domácí pekárna / Recepty / vegan

Tyto úžasné koláče znám z dětství od mé babičky. A proč dvojctihodné?? Protože mají náplň uvnitř i navrchu, tudíž dvojitá náplň, díky které jsou krásně vláčné i druhý den…..   Původní recept jsem lehce zveganizovala a také udělala zdravější.

 

Kynuté těsto si zadělejte z:

500 g špaldové mouky

200 ml rostlinného mléka

100 g třtinového cukru

100 g kokosového oleje

3 lžíce jablečného pyré s banánem (místo žloutků)

špetka soli

půl kostky droždí

Já jsem tentokrát použila 300 g špaldové a 100 g celozrnné mouky, protože jsem ji potřebovala zpracovat….  vše dobře zpracovat v nelepivé těsto a nechat vykynout.

V době, kdy kyne těsto si můžete připravit makovou náplň – já ji udělala velice jednoduše – namlela jsem mák a přidala do něj zbytek ovocného pyré a chvíli povařila.

Vykynuté těsto rozválejte na plát cca 3 mm vysoký a nakrájejte na čtverce, do každého dejte lžíci náplně a zabalte ji do těsta.

Připravte si drobenku – kokosový olej, kokos a špaldová mouka půl na půl a třtinový cukr. Poměr cca 2:2:1

Do hotových „buchet“ uděláme skleničkou důlky.

Důlky naplníme povidly nebo jinou náplní.

Posypeme drobenku a necháme na plechu, vystlaném pečicím papírem ještě pár minut dokynout.

Pečeme na 180 st cca 25 – 30 minut, kraje musí zezlátnout.

Hotové můžete ještě pocukrovat.

(Visited 4 508 times, 2 visits today)