Tečkování na porcelán Dekorace / Nápady

Blíží se Valentýn a třeba chcete někomu namalovat hrneček a nevíte jak na to…. Dnes mám radu pro ty z vás, kteří si na normální malování opravdu netroufají – i když i to je opravdu snadné….  Dnes stačí umět pouze tečkovat… a to si dovolím tvrdit, že zvládne i cvičená opice 🙂

1-porcelánsrdce1

Kromě hrnku, který dobře umyjte a odmastěte lihem budete potřebovat fixy na porcelán. Doporučuji fixy Edding, které si navíc můžete koupit v sadách, kde jsou namíchané barevné odstíny – zde například teplé odstíny.

1-porcelánsrdce2

Na hrnek nalepte srdce vystřižené ze samolepicí fólie a začněte tečkovat. U hrany fólie tečkujete hustěji než dál od ní. Pokud se vám někde tečka nepovede a fix ujede a udělá čárku, ihned otřete vatovou tyčinkou namočenou v troše lihu nebo vody.

1-porcelánsrdce3

Po zaschnutí teček – cca 15 minut sundejte fólii. Pokud je hrana, která tvoří motiv nevýrazná, přidejte dalších pár teček jen tak od ruky….

1-porcelánsrdce4

Větší srdce namalujte na stranu, která je od vás, když hrnek držíte za ouško v ruce a na tu, která jde k vám, kde se dotýkáte hrany rty namalujte něco malého – napište věnování apod., aby kraj zůstal volný. Já jsem si vystřihla menší srdíčko a postupovala obráceně – vyplňovala jsem tečkami prostor uvnitř.

1-porcelánsrdce5

Výsledek je stejně působivý, možná ještě o chlup roztomilejší. Po zaschnutí fixů – cca 4 hodiny – dejte hrnek do elektrické trouby, zapněte ji na 160 st a po nahřátí zapékejte 30 minut. Hrnek nechte v troubě i vychladnout.

A pokud neholdujete ani Valentýnu ani srdíčkům, můžete si vystřihnout z fólie libovolné tvary – písmena, zvířátka apod… a využít i jiných barev….

1-porcelánsrdce6

Tady jsou použité fixy na porcelán – studené barvy. Postup je úplně stejný.

Vypálené hrnky můžete běžně mýt a dávat je i do myčky na nádobí.

Komentáře