„Šneci“ s cizrnou na sladko Moučníky / Recepty / vegan

Často neodhadnu množství cizrny, kterou namáčím na hummus, takže kromě pomazánky pak dělám třeba cizrnu na paprice a pokud mi stále ještě zbývá, pouštím se do experimentování.

Protože cizrnu nevařím v osolené vodě, ale vodu solím až po uvaření a nechávám v té slané vodě cizrnu odpočinout, tak už jsem předem zkonstatovala, že jí je hodně a nápad udělat ji na sladko jsem v hlavě nosila již delší dobu, proto jsem si odebrala malý hrneček uvařené cizrny a nechala ji vychladnout. Také jsem si namočila datle.

Po vychladnutí cizrny a změknutí datlí jsem vše rozmixovala na kompaktní hmotu, přilévala jsem trošku vody z datlí.

Směs byla příjemně sladká, takže jsem nepřidávala žádné další sladidlo.

Přidala jsem stejné množství kokosu, jako bylo hmoty.

Rozetřela na listové těsto a posypala skořicí. Pokud se vám zdá, že to je na vás moc chutí najednou, můžete buď jen přidat kokos, nebo nedávat kokos a cizrnovo-datlovou směs pouze posypat skořicí. Mně to ale chutnalo takto.

Zavineme roládu a krájíme na cca 8 mm široké plátky.

Narovnáme na pečicí papír a v předehřáté troubě pečeme cca 10 – 15 minut na 180st.

Upečené „šneky“ můžete ještě polít čokoládou….

Přeji vám dobrou chuť.

Komentáře