Ohlédnutí za Výstavou Kreativity 2017 Akce / Vlog

Podzimní Výstava Kreativity je úspěšně za námi a mne nedá se neohlédnout a neodpovědět některé dotazy, které přišly od vás – návštěvníků. Prvním a častým byla stížnost, že v pátek bylo na výstavě hodně lidí. Ano, bylo. I nás to překvapilo. Prostě se tentokrát nejnavštěvovanějším dnem stal pátek. Obvykle je to sobota. Nicméně pro návštěvníky výstavu děláme a upřímně, kdyby jste na výstavu nechodili v hojném počtu, tak myslím, že by se mi příště nepodařilo získat tolik vystavovatelů….. A protože se mezi návštěvníky pohybuji, tak vím, že většina byla spokojená, chvíli občas někde postála, ale v konečném výsledku si to užili všichni.

Pro ty z vás, kteří nemáte rádi tlačenice, jednoznačně doporučuji neděli. Ta nikdy nebyla přeplněná. Pravda je, že některé zboží již nemusí být k dispozici, protože vystavovatelé často neodhadnou poptávku, ale to je takové něco za něco….

dav

Také jste mi psali, že je na výstavě málo prodejců patchworku. Výstava před 11 lety vznikla jako kombinovaná, ale časem se vykrystalizovala. Patchworkově zaměřených výstav je více, já jsem chtěla výstavu spíš zaměřit pro tvořivé lidi všeobecně a zejména podpořit tvoření rodičů a dětí, protože si myslím, že je to nutné podporovat v dnešní době, kdy jsou děti zvyklé sedět u obrazovek – mobilů, tabletů, televizorů……

Ale přesto stále na výstavě najdete ukázky této krásné techniky a vystavovatele s látkami, knoflíky apod. Tady patří speciální poděkování Radce, která je pro mne takovou ikonou českého patchworku. A i ta připravila dílničku nejen pro dospělé. A v neděli už u ní bylo krásně prostorno a volno….. a vyrobení andílci byly krásní…. jen s tavnou pistolí lehce pomáhal tatínek….

24008388_1730012913699317_816447471_n

DubečAnn3Jsem ráda, že se na výstavě líbí nejen dospělým, ale hlavně dětem. Za jeden den na výstavě si toho mohou vyzkoušet spoustu, tak jako Anička….  a pokud váháte, zda na výstavu s dětmi vyrazit, tak tady je ukázka toho, co všechno si osmiletá Anička sama na výstavě vyrobila …

sdr

Encaustické malování Anička už trošku znala a přesto si moc ráda namalovala dva krásné obrázky pod vedením Janičky Školaudyové – matky českého encaustického malování.

V Sokolovně ještě vznikla mozaiková krabička u Kreativní dílničky a malovaná koule u ArteMissu.

DubečAnn7

Stejně šikovně si Anička poradila s pískovou mandalou od Rozmary, kterou zkoušela již na jaře a tak měla jasno – vybrala si obrázek s málo políčky, aby prý toho hodně stihla 🙂

dav
A tady se musím upřímně přiznat, že jsem stále měla pocit, že bych měla Aničce radit – s výběrem barev apod…. a děkuji že mi bylo připomenuto, co vím už dlouho – dětem se do jejich výběru nemluví. Ony vědí, jak to je nejlepší a my dospělí nemáme právo jim naši „pravdu“ nutit. Pokud nás samy o to nepožádají.

dav
Visačky na dárky u Výtvarných hraček už Andulka zvládla úplně sama, dokonce nevyžadovala ani naši přítomnost….

DubečAnn4

Stejně samostatně si umotala náramek u Bambulek.

DubecAnn

Pro mne největším překvapením bylo, jak zvládla zcela sama šité šperky pod vedením Daniely u Rooya. A ještě ji pak vymyslela je fotit osvícené baterkou. Prostě kreativní dítě 🙂

Na Výstavě Andulku zaujal i sypaný smalt u Šikovných výtvarníků – už vymýšlí, jaké lžičky vyrobí pro všechny milé v rodině.

dav
FIMO už si vyzkoušela několikrát, ale přesto ji tenhle materiál stále baví… a brože – peříčka z forem, zdobená pudry, které si vyrobila u Petry Kejlové, určitě udělají někomu velkou radost.

dav

Stejně tak jako andělíček od BD-Tova a pedigová vločka od Světlany Řezankové, které v neděli odešel hlas a tak nejen Andulce, ale i spoustě dalších dětí s výrobou pomáhal její manžel.

DubečAnn8

Anička si výstavu užila. Vyrobila si spoustu věcí a určitě jí to do života přineslo uvědomění si toho, že tvořivá práce je zábavná a vlastnoručně vyrobené dárky mají mnohem větší hodnotu.

Občas tvořila sama, občas s malou pomocí, ale jen pro zrychlení práce – například u výroby krokodýla (ještěrky??) poprosila tatínka, aby trhal papír…..

DubečAnn6

A jsem moc ráda, že tvoří i kluci – například sedmiletý Honzík si u stánku Aladine udělal krásné triko.

DubečAnn9

A kromě tvoření ještě malý dubečský bonus – návštěva Terária, kde se starají o dvě šelmy zachráněné z cirkusů – lvíče a tygře, které poté půjdou do volných výběhů (nezapamatovala jsem si kde).

mde

dav
Chcete i vy zažít hezký den se svými dětmi nebo jen sami s kamarády či blízkými??? Pak si zapište do svých diářů datum:

16. – 18. 3. 2018 
16. – 18. 11. 2018

Kdy vás opět přivítáme v Dubči a doufáme, že se z vás stanou stejně pravidelní návštěvníci jako z tohoto úžasného sourozeneckého páru, který už se pomalu stává součástí Výstavy Kreativity….

IMG_20171118_103322_resized_20171118_103502013

To jen aby bylo vidět, že Výstava Kreativity je opravdu určená pro všechny bez ohledu na věk či pohlaví 🙂

Komentáře