Sítotisk na tašku Nápady / Textilní nápady

Dostala jsem několik dotazů, zda by šlo sítotiskové šablony na fimo použít i na textil. Sice se od těch, které prodáváme přímo na textil liší tím že nejsou adhezní (nelepí), ale za vyzkoušení to stálo a tady jsou mé postřehy.

Vybrala jsem si jednu z větších sítotiskových šablon, které na fimo nabízíme. Pro začátek jsem zkusila tisk na textilní tašku, ale myslím, že na triko by byl výsledek stejný.

_DSC4471

Na přichycení šablony jsem použila žlutou textilní pásku a bílou barvu na sítotisk textilu od firmy Rayher.

_DSC4472

Šablonu přichyťte žlutou pásku po celém obvodu, aby se vám při nanášení barvy neposunula.

Ještě mne napadla možnost použít dočasné lepidlo na šablony, ale zase nevím, co by udělalo se sítotiskovou šablonou, zda by neucpalo otvory v sítu.

_DSC4473

Barvu naneste na kraj šablony a stěrkou ji rozetřete.

_DSC4474

Snažte se barvu rozetřít na jeden zátah, protože opakované projíždění stěrkou může posunou šablonu, byť je přilepená kolem dokola.

_DSC4475

Jako vždy ihned šablonu umyjte, aby barva nezaschla a nezničila vám ji.

_DSC4479

Proti světlu dobře zkontrolujte, zda opravdu barva nezůstala někde na sítu.

_DSC4476

Výsledek není 100%, ale myslím, že na první pokus super.

_DSC4478

Na odpoutání pozornosti od drobných nedostatků jsem opět použila mou oblíbenou bílou textilní barvu v lahvičce s kovovým hrotem. 

_DSC4518

Nakonec jsem přidala i pár stříbrných teček a s výsledkem jsem spokojená.  Po důkladném zaschnutí barev se vše ještě přežehlí přes pečicí papír žehličkou nastavenou na bavlnu – cca minutu.

_DSC4517

A jen malá poznámka pro zákazníky našeho e-shopu. Kvalita nabízených tašek (které jsou i vnitřně entlované, na rozdíl od tašek, které jsme nabízeli dříve od jiné firmy) se rozkřikla a začaly váznout (nestíhat) dodávky. Proto prosím, pokud plánujete objednávku více tašek (na tábory, práci s dětmi apod), objednávejte je v dostatečném časovém předstihu, abychom vám je mohli zajistit.

Komentáře