Rychlovka ze sojového masa Různé nápady z kuchyně / Rychlé večeře / vegan

Při vaření občas používám i sojové maso. Ne moc často, tak jednou do měsíce. Většinou ho připravuji přesně podle návodu, tj. uvařím v zeleninovém vývaru, poté vymačkám vodu, naložím do směsi oleje  a koření a dále postupuji tak, jako by to bylo normální maso. Ale tentokrát jsme spěchala a potřebovala jsem mít oběd hotový do 20 minut. Vzpomněla jsem si, že jsem na nějaké vegan skupině četla o tom, že někdo upravuje sojové maso bez předchozího vaření. A protože jsem typ, co musí zkusit všechno, šla jsem do toho.

5-wp_20161127_008

Použila jsem tyto sójové nudličky (mimochodem mne překvapila ta čárka nad prvním o, musím to zjistit jak to je pravopisně správně 🙂 ).

Orestovala jsem je na cibulce suché, prostě jsem je na zesklovatělou cibulku vysypala z pytlíku.

1-wp_20161127_004

Restovala jsem celkem asi tři až pět minut, postupně jsem ještě přidávala žampiony nakrájené na čtvrtky. Na závěr jsem přidala kari koření, lehce zarestovala a podlila horkou vodou. Dusila jsem pod pokličkou asi 15 minut.

2-wp_20161127_005

Na závěr jsem podlila kokosovou šlehačkou, přidala dvě lžíce sojové omáčky, čerstvý nasekaný koriandr a lehce opepřila. K mému překvapení sojové maso chutnalo dobře, nebylo tak houbovité jako když se předem vaří…. Určitě doporučuji vyzkoušet tenhle způsob úpravy.

3-_dsc4001

Komentáře