Ratatouille s červenou řepou Recepty / Rychlé večeře / vegan

Tradiční francouzské jídlo – takovou veganskou verze českého leča – připravuji celkem často a tentokrát mne napadlo přidat do něj i červenou řepu a místo dušení na pánvi dát vše do trouby. Výsledek byl velice chutný a proto mi dovolte se s vámi o recept rozdělit.

_dsc2924

Pomocí mojí úžasné obousměrné škrabky jsem cibuli, česnek, cukety a řepu nakrájela na tenké plátky. Lilek jsem na tenčí plátky nakrájela ručně, byl na škrabku moc měkký.

_dsc2926

Pokapala jsem vše olejem, osolila, opepřila, přidala lžíci tymiánu a promíchala. Nakonec jsem posypala čerstvou cibulkou.

_dsc2928

Plechovku rajčat s cibulí (tak už jsem koupila, ale určitě vám stačí jen passata nebo jiná naložená rajčata) jsem dochutila podle vlastní chuti – já jsem lehce přislazovala agáve sirupem a vmíchala jsem lžičku sojovky a lžíci lahůdkového droždí a zalila jsem tím zeleninu na plechu.

_dsc2941

Po dvaceti minutách pečení na 180 st jsem posypala povrch rozmixovanými kešu oříšky s lahůdkovým droždím v poměru 1:1 a dala dopéci ještě na další čtvrt hodinu.

_dsc2944

A protože se jedná o francouzské jídlo, doporučuji podávat s francouzskými básněmi.

_dsc2942

A samozřejmě také s vínem – a pokud se neshodnete zda s červeným či bílým, tak to nechte plavat… důležité je, aby jídlo chutnalo 🙂

Komentáře