Arašídové sušenky Moučníky / Recepty / vegan

Jemné a křehké sušenky nejen pro všechny milovníky buráků 🙂 Jsou samozřejmě vegan, ale pokud použijete pouze pohankové vločky, tak i bezlepkové. Záleží jen na vás.

01

Budete potřebovat hrneček nesolených buráků (případně půl hrnečku burákového másla), hrneček rostlinného tuku, čtvrt hrnečku (až půl, podle toho jak máte rádi sladké) třtinového cukru, hrneček ovesných vloček a půl hrnečku pohankových (nebo různá kombinace, která dá ve výsledku cca hrnek a půl až dva vloček) a půl sáčku kypřícího prášku.

02

Vločky rozmixujte na mouku, stejně tak buráky umixujte na pastu. Já na mixování používám NutriBullet, ale pro tyto sušenky vám stačí i obyčejný mixér, nemusí to být dokonale dohladka, budou pak mít jen hrubší strukturu.

03

Spolu s tukem, cukrem a kypř.práškem vše smíchejte v kompaktní hmotu a nechte ji půl hodiny až hodinu odpočinout v lednici.

04

Poté tvarujte malé kuličky, které rozmáčkněte a doprostřed ještě můžete přidat arašíd.

05

Pečte na 180 st cca půl hodiny, prostě do krásného zrůžovění sušenek.
06

Sušenky jsou křehké, lehce drobivé a plné úžasné arašídové chuti.

07

A pokud to nevíte, tak arašídy nejsou vůbec ořechy, ale luštěnina. Správný název je podzemnice olejná.

08

Arašídy jsou velmi bohaté na živiny. Obsahují 25% bílkovin, vysoké množství tuků, cukrů.

Dále se v nich vyskytuje vitamín B1 (thiamin), B3 (niacin), B5, B6 a B9, antioxidanty a například i koenzym Q10.

(Visited 3 007 times, 1 visits today)