Koření je to, co dělá jídlo jídlem… to mi nikdo nevymluví. A sůl jen nad zlato, to už věděli v pohádkách. A pokud se sůl skloubí s dobrou směsí koření, tak máte předem vyhráno.
Tento recept má tisíc obměn – vždy záleží jakou zeleninu použijete a s čím ji zkombinujete – já tentokrát použila cuketu, žampiony, mrkev, cibuli a uzené tofu.
Vše nakrájet na plátky – jen mrkev na tenké proužky pomocí škrabky. Cibulku nadrobno. Vše spolu zarestujte na oleji a teď přijde to nejdůležitější – koření – já jsem vyzkoušela etiopské koření Ber Ber s himalájskou solí.
Kromě koření jsem ještě přidala nesolené arašídy a také je orestovala.
Celé jsem to dotáhla sojovou omáčkou a kokosovým mlékem z plechu, které je husté a spíš než mléko připomíná hustou smetanu.
Úplně na závěr můžete přidat naklíčené mungo a adzuki fazole – ty opravdu jen prohřejte, už nevařte, aby jste nepřišli o živé enzymy.
Podáváme s rýží.