K výrobě skvělé domácí čokolády bez laktózy a bílého cukru vám budou stačit jen tři suroviny – hořká čokoláda na vaření (nejlépe i bez palmového oleje), kokosový olej a datlový sirup.
Na arašídovou náplň si umixujte hrst nesolených buráků a do umletých přidejte trošku javorového sirupu. Pokud nemáte výkonný mixér, můžete samozřejmě použít kupované burákové máslo.
Z burákové směsi vytvořte malé kuličky a dejte je zmrazit.
Mezi tím si ve vodní lázni rozehřejte čokoládu a přidejte k ní cca 2 lžíce kokosového oleje a lžíci datlového sirupu (ten tam nutně nemusí být, ale dává čokoládě lehkou nasládlost a chutná pak i těm, kteří normálně hořkou nejedí).
Na dno hrnce si dávám hadřík, aby skleněná miska neskákala a nedělal rámus.
Při rozehřívání míchejte, aby se všechny tři složky pěkně spojily a čokoláda byla hedvábně lesklá.
Poté nalijte do formy na pralinky trošku a vložte kuličku náplně.
A zalijte zbytkem čokolády. Dejte do chladu.
Na „Studentskou pečeť“ si připravte různou náplň – já použila co doma bylo – tj. kešu, brusinky, mandle v cukru a kousky výše zmíněného arašídového másla.
Střídejte vrstvu čokolády a náplně než naplníte formičku celou.
Po vychlazení podávejte.
Díky kokosovému oleji čokoláda v teple měkne. Proto ji uskladněte určitě v lednici.