Sukně se spodničkou Textilní nápady

Mám ráda trošku extravagantní módu a navíc červenou barvu a tak jsem si před dvěma lety objednala originální sukni od českých návrhářek, která měla být červená s potiskem a bohatou spodničkou…..

Spodnička skutečně byla bohatá, ale top (vrchní sukně) mne vůbec neuspokojil. Jednak nebyla červená (jak se psalo v nabídce), ale spíš cihlová. Pro porovnání jsem ji vyfotila s několika červenými věcmi….  ten papír tam je pro vyvážení bílé, aby bylo vidět, že nezkresluje můj foťák….

WP_20150526_011

Další co mne zklamalo byla kvalita látky – je to nějaká směs, nepříjemná už na dotek….  a asi vzhledem k tomu, že se nejedná o přírodní materiál byla i malba hodně rozpitá….

WP_20150526_013

Možná to byl umělecký záměr, ale na ilustračních fotkách, podle kterých jsem sukni vybírala, byla kresba hustší a sytější….  takto to mělo vypadat (klikněte na fotku, zobrazí se ve správném rozlišení, ještě neumím jak udělat, aby se malé fotky nezvětšovaly a bohužel lepší foto nemám):

165803

Dalším zklamáním byla guma v pase – byť jsem při objednávání zadávala obvod pasu a na sukni jsem čekala více jak měsíc, tak jsem myslela, že bude prostě na míru…  Navíc po jednom vyzkoušení se guma zkroutila a vypadalo to opravdu divně.

WP_20150526_014

Prodejci jsem napsala, ale bez reakce. Vím, že asi bylo správné sukni vrátit hned a celou, ale spodnička se mi líbila a chtěla jsem ji na jednu akci a tak jsem si řekla, že si vrchní sukni ušiji sama. Nejsem sice švadlena, ale věřila jsem, že bych to měla zvládnout. Koupila jsem látku a vystřihla dva polokruhy s otvorem, který jsem si spočítala, že odpovídá mému pasu. Musela jsem trošku zapojit mozkové závity a vzpomenout si na práci s pí :-)) Tady je malá nápověda. 

WP_20150616_026

Připravila jsem si ještě zip a pruh látky na pas.

WP_20150616_027

Všití zipu nevyžadovalo opravdu žádnou velkou krejčovinu a spodní lem jsem vyřešila pomocí saténového šikmého lesklého proužku, který ladí se spodničkou.

WP_20150618_029

A abych doplnila beruškovský vzhled trošku jsem si zablbnula při malování nehtů. A za tu úžasnou berušku z polymerové hmoty moc děkuji Olince Priclové, která mi ji věnovala, když viděla můj model 🙂

WP_20150618_030

Časem jsem zjistila, že podobné spodničky se dají objednat celkem levně na Aliexpressu, takže myslím, že ještě udělám nějakou jinou barevnou kombinaci a také plánuji ušít další vršky k této černé. Určitě se pochlubím.

Zatím taková malá selfiekoláž, jak to vypadá na sobě. Kabelka z gramofonových desek je také má výroba :-))

beruska

PS. Tykadla běžně nenosím… ale i tak vám mohu zaručit, že s takovou sukní jste celkem nepřehlédnutelní :-)))

WP_20150801_015

A do Krumlova je jako dělaná …. s těmi nejlepšími  :-)))

Komentáře