Brokolice a brokolice Hlavní jídla / vegan

Vymyslet název receptu je fakt těžký a protože stále vařím prostě stylem co mne napadne, je to pro mne těžší než to jídlo uvařit….

Koupila jsem brokolici a původně jsem myslela, že bude jen jako příloha k sojovým plackám.

Na ty jsem si nejdříve přes noc namočila sojové boby, poté jsem je slila a v čisté vodě uvařila spolu s mořskou řasou Kombu – to je to nechutně zelené, co je v misce s boby.

Ta řasa tam není nutná, ale jednak snižuje nadýmavost všech luštěnin a má spoustu dalších skvělých vlastností – o tom se můžete dočíst například zde.

Brokolici jsem dala na pár minut do vařící vody a poté ji hned zchladila ve studené.

Brokolici jsem ořezala růžičky a ještě jsem si uvařila pár brambor a připravila si česnek a šalotku.

Dřív jsem nesnášela krájení cibule a česneku na plátky….. dnes to miluji, díky struhadlu Tygr a držáku na cibuli je to hned a opravdu tenké plátky.

Takhle krásně na jemno za pár sekund….

Šup s tím na olej, orestovat, přidat brambory a brokolici, lehce osolit, opepřit a přidat kurkumu.
Nebo prostě koření co máte rádi.

Ale zpět k placičkám. Na ty jsem nakonec kromě bobů použila i většinu košťálu z brokolice.

Prostě mi bylo líto ho vyhodit.

Rozmixovala jsem ho spolu s česnekem, sojovými boby a i řasou Kombu.

Na zahuštění směsi jsem zvolila Hrašku a ovesné vločky.

Dále jsem okořenila – směsí na mleté maso.

Ale můžete použít libovolnou oblíbenou kombinaci.

Výhodou je, že stále můžete ochutnávat, syrová směs by vám měla chutnat, protože smažením se v ní nic nezmění :-))

Mne připadala ještě dost „mokrá“ a tak jsem dosypala amarantové vločky, ale můžete přidat třeba ještě namleté ovesné nebo přímo amarantovou mouku.

Hmota by měla být tužší a měl by z ní jít dobře vytvarovat karbanátek nebo placička.

Tu obalte v kukuřičné strouhance.

Smažte na oleji. Výhoda kukuřičné strouhanky je, že se nepřepaluje tak rychle jako klasická.

Podávejte s brambory a brokolicí.

A když hmota zbude, zkuste ji příští den buď neobalit vůbec nebo jako já, zkusit obalit v Hrašce a osmažit.

Podávejte na zeleninovém salátu.

 

Komentáře