Lívance dělám téměř každou neděli, protože nedělní snídaně se snažím pojmout prostě svátečně. Nicméně i přesto chci, aby byly zdravé… třeba jako tyto ořechovo-pohankové, bezlepkové…
Připravte si hrst ořechů… zkoušela jsem to i s kokosem a také to bylo fajn, ale vlašské ořechy jsou prostě nej.
Umelte je nebo umixujte…. Jak vidíte, omylem jsem vzala vysoké nože a i když mám NutriBullet 600, tak to celkem v pohodě rozmixovalo na mouku…..
Kromě ořechové mouky, které je cca pět lžic, přidejte ještě lžíci umletých lněných semínek, půl sáčku kypřícího prášku, dvě lžíce vanilkové Hrašky a tři lžíce pohankové mouky.
Smíchejte s rostlinným mlékem (sojové, mandlové, kokosové apod) do konzistence lívanců.
Přilévám postupně a míchám a míchám…
Smažte na kokosovém oleji lívanečky.
Těsto je bez cukru, proto je dobré dodat sladkost na hotové – můžete třeba máznout domácí marmeládou, polít javorovým nebo datlovým sirupem a určitě přidejte ovoce.
PS. Určitě těsto neskladujte… druhý den se mi z něj podařilo udělat jen luxusní trhanec….
Pokud uděláte těstíčko hustější, lívance se na pánvičce neroztečou a zůstanou pěkně tlusťoučké…..
Mezi každým je lžička vegan nutelly a na závěr přelité datlovým sirupem.