Slaný vegan závin Rychlé večeře / vegan

Slané záviny jsou skvělou rychlou večeří. A nejsou problém, ani když jíte pouze rostlinnou stravu. Možná si říkáte, že co tam jako chci zabalit, když nejím sýry ani maso, či dokonce uzeniny….  ač se to nezdá, tak variant je stále dost a dost… tady jedna z nich….

Jako náplň tentokrát posloužila semínková pomazánka ze slunečnice a sušených rajčat a zbytek pečené zeleniny od oběda. Ale mám další nápady co lze zamotat do listového těsta a ty budu postupně přidávat, ale ne zas tak rychle, protože i když je toto listové těsto bez živočišných tuků, tak obsahuje bílou mouku, které se snažím vyhýbat a tak si tuto pochoutku dám maximálně jednou do měsíce.

Listové těsto pomažu pomazánkou – recept na ni najdete tady a pokladu upečenou zeleninou, která zbyla z oběda, když jsem pekla orientální květák s cuketou a mrkví podle tohoto receptu  Navrch nastrouhám půl uzeného tofu a půl tavenýru, což je rostlinný sýr, který se teplem rozpouští. 

Zamotám, potřu olejem ze sušených rajčat, lehce propíchám vidličkou, aby měla kudy unikat pára a těsto se nepotrhalo a posypu semínky.

Strčím do předem vyhřáté trouby na 180st a peču do té doby, než povrch krásně zezlátne.

  Podávám teplé se zeleninovým salátem, ale chutná dobře i nastudeno.

Komentáře