Zapečená cuketa s bramborem a žampióny Hlavní jídla / vegan

Rychlé a velice dobré letní jídlo…. vzhledově to možná není kandidát na Miss rostlinná strava, ale chuťově to bylo tak dobré, že jsem to druhý den musela udělat ještě jednou (protože v lednici čekaly další dvě cukety na zpracování)….

 Vrcholí sezóna cuket a protože je většina našich kamarádů nestíhá sníst, tak je dostáváme a máme velkou radost, protože nám cukety opravdu chutnají a tak se snažím vymýšlet nejrůznější způsoby zpracování…. pro dnešní recept (tři porce) jsem použila dvě cukety, dvě velké nové brambory, dvě cibule, hlavičku česneku a šest žampiónů, ale vy si poměry můžete různě upravit…. Cuketu, brambory (neloupala jsem je, jen vydrhla kartáčkem), cibuli a žampiony jsem nakrájela pomocí elektrického krouhače na plátky (kdo nemá, krájí ručně :-)), brambory a cuketu jsem prosolila a nechala pustit šťávu – stačí pět minut. Poté vyndáte na čistou utěrku a vysušíte. Česnek jsem nakrájela na tenké plátečky pomocí téhle úžasné oboustranné škrabky Tygr ….  nebojte se použít celou palici, nakrájený česnek není tak aromatický jako lisovaný… Vše jsem dala do mísy a přidala olej a koření – použila jsem směs na americké brambory a kongo směs – koření kupuji na svém oblíbeném shopu Koření světa. Pořádně promíchejte. Naskládejte na plech – já udělala tu chybu, že jsem tam dala pečicí papír. Už nikdy více.. raději do směsi přidejte trošku více oleje a dejte bez papíru. Ve výsledku dělal totiž psí službu…. (rozmočil se a trhal) Pečte na 180st – po 20ti minutách vyndejte, prohrábněte (aby se opečené dostalo na dno a naopak) a dejte ještě na 15 minut do trouby. Trošku připečené kraje nejsou vůbec na škodu…. Podávejte se zeleninou….   Podruhé pečené bez peč.papíru a téměř se to nepřichytilo a chutnalo to opět skvěle….

Komentáře

Comments

  1. […] Rychlé a velice dobré letní jídlo…. vzhledově to možná není kandidát na Miss rostlinná strava, ale chuťově to bylo tak dobré, že jsem to druhý den musela udělat ještě jednou (protože v lednici čekaly další dvě cukety na zpracování)… Vrcholí sezóna cuket a protože je většina našich kamarádů nestíhá sníst, tak je dostáváme a máme velkou radost, protože nám cukety opravdu chutnají a tak se snažím vymýšlet nejrůznější způsoby zpracování…. pro dnešní recept (tři porce) jsem použila dvě cukety, dvě velké nové brambory, dvě cibule, hlavičku česneku a šest žampiónů, ale vy si poměry můžete různě upravit… Cuketu, brambory (neloupala jsem je, jen vydrhla kartáčkem), cibuli a žampiony jsem nakrájela pomocí elektrického krouhače na plátky (kdo nemá, krájí ručně :-)), brambory a cuketu jsem prosolila a nechala pustit šťávu – stačí pět minut. Poté vyndáte na čistou utěrku a vysušíte. Česnek jsem nakrájela na tenké plátečky pomocí téhle úžasné oboustranné škrabky Tygr…  nebojte se použít celou palici, nakrájený česnek není tak aromatický jako lisovaný… Vše jsem dala do mísy a přidala olej a koření – použila jsem směs na americké brambory a kongo směs.Pořádně promíchejte.Naskládejte na plech – já udělala tu chybu, že jsem tam dala pečicí papír. Už nikdy více.. raději do směsi přidejte trošku více oleje a dejte bez papíru. Ve výsledku dělal totiž psí službu… (rozmočil se a trhal) Pečte na 180st – po 20ti minutách vyndejte, prohrábněte (aby se opečené dostalo na dno a naopak) a dejte ještě na 15 minut do trouby.Trošku připečené kraje nejsou vůbec na škodu… Podávejte se zeleninou… Podruhé pečené bez peč.papíru a téměř se to nepřichytilo a chutnalo to opět skvěle…zdroj zde […]

Comments are closed.