Pivní palačinky Rychlé večeře / vegan

Kdysi jsem nerada dělala palačinky, protože vždy se mi minimálně první dvě roztrhaly. Od chvíle, kdy jím jen rostlinnou stravu, jsem palačinky dělala už mockrát a začínám mít podezření, že za trhání palačinek mohou vejce a mléko…. protože teď se mi nic netrhá….

Tenhle absolutně geniální a jednoduchý recept mi včera poradil můj syn. Na těsto potřebujete jen dvě suroviny – černé pivo a celozrnnou špaldovou mouku. 

Nic víc.

Stejně tak jsem zjistila, že palačinky můžete dělat jen z vody a mouky a nebo dokonce úplně bez mouky, jako třeba tady.

 Smíchejte – v mém případě jsem použila můj oblíbený NutriBullet – poměr vám neřeknu přesně, ale odhadem to byly dvě sklenky piva a jedna sklenka mouky…. ale upravte si to podle hustoty výsledného těsta, které musí být prostě „palačinkové“ 🙂  Na nepřilnavou pánev dejte trošku kokosového nebo jiného oleje a rozehřejte. Nalijte těsto a rozlite do stran, aby palačinka byla celkem tenká…. Opravdu to drží skvěle, otáčejte ve chvíli, kdy horní strana je kompletně tuhá a dělají se v ní malé dírky….  Na náplň si připravte dobrou, třeba veselou marmeládu, ovoce, javorový sirup a případně ořechy či mandle….  Palačinku pomazejte marmeládou a poklaďte ovocem a mandlemi.  Přeložte a na talíři ještě přelijte javorovým sirupem a můžete ozdobit i navrchu.  Palačinky byly skvělé a protože v těstě nebyl žádný cukr, tak příště je zkusím i plněné na slano (špenátem apod) a zapečené….

 A pokud si je uděláte dostatečně tenké, tak se dají i krásně zarolovat….

A posypat skořicí…

prostě jak to máte rádi 🙂

Komentáře