Tak trochu nepovedené triko Textilní nápady

Občas mne chytne záchvat tvořivosti a díky překotnosti dělám chyby. Tak tomu bylo i ve chvíli, kdy dorazily nově vyřezané šablony podle mých návrhů a já je chtěla prostě rychle otestovat….

 Postupovala jsem stejně jako v případě zdobení tyrkysového trika. Triko jsem vycpala kartonem a šablonu oblepila žlutou páskou, která zabrání posunutí šablony během práce a rozšíří manipulační prostor.

 Žlutou páskou jsem překryla i lemy, které jsem tentokrát chtěla nechat neobarvené. Houbičkou jsem nanášela textilní barvy. Kombinovala jsem klasické barvyneonové na textil.  Dokud jsem dělala velké motivy, tak to celkem šlo dobře….

U menších již začaly problémy. Občas se mi barva dostala pod šablonu…. ale zatím jen opravdu trošku. Problém nebyl v barvě či šablonách – problém byl v triku. Nepoužila jsem triko z našeho e-shopu, které je silnější a tohle by mi neudělalo.

 

Použila jsem levné triko z řetězce…. moje chyba….  ale největší problém nastal až u použití sítotiskových šablon.

Šablonu jsem si rozstřihala, aby se mi s ní lépe pracovalo.

   Teď mne nekvalitní tenké triko zklamalo opravdu hodně. Sítotisk jsem už dělala mnohokrát, ale takový bídný výsledek se mi zatím nikdy nepodařil…. 🙁 Bohužel se mi rozmázly na více místech. A protože jsem jinak z motivů a barevnosti byla nadšená, bylo třeba se začít pokoušet zachraňovat. 

 Nejdříve jsem zakryla pomocí malých kytiček přes šablonu nechtěné tečky, skvrnky apod….

A poté nastoupily Fashion Linery a lahvička s hrotem naplněná bílou textilní barvou.

   Jak vidíte, zachraňovat bylo co….   Zachraňovací práce mne naštěstí baví. Je to taková výzva….   A tak jsem tečkovala jako o život. Tečky dodali celému vzoru úžasnou jemnost. 

 Hotové jsem nechala řádně zaschnout.

Poté přežehlila přes pečicí papír žehličkou nastavenou na bavlnu.

 

 Jeden motiv jsem přesáhla až na zadní stranu a také jsem po vzoru značky Desigual ozdobila i část „za krkem“.

Komentáře