Stínování pomocí barev Gelatos Ostatní

Kdo mne sleduje na FB, tak ví, že mne chytla technika malování Zentangle, o které pro vás chystám celou sérii článků s návody, ale hodně zaujalo barevné stínování a psali jste mi o návod a tak trošku předběhnu a začnu právě tím….

Díky Janě Školaudyové jsem objevila Gelatos od Faber Castell, což jsou pigmentové tyčinky vodou rozmývatelné s voskovým základem.

Dále si připravte vlhké ubrousky a z tvrdšího papíru (já využila desky skicáku) vystřihněte požadovaný tvar (já zvolila vlnu). Malovala jsem na čtvrtky ze skicáku.

   Vlhký ubrousek si natočte kolem prstu a natřete na něj trošku barvy.   Stírejte hranu vystřižené šablony.   Výsledkem je barevná vlna s jednou přesnou hranou.   Šablon otáčejte a použijte další barvy.   Takto opakujte dokud není čtvrtka zaplněná podle vašich představ.   Pokud jste měli ubrousky hodně vlhké, může se stát, že se papír zvlnil, potom jej můžete vyžehlit.   Pomocí tenkého černého lineru (0,3 – 0,4mm) začněte zaplňovat plochu vzory.   Tmavší místa můžeme lehce zesvětlit (domalovat) bílým permanentním fixem.  Na silnější čáry či větší černé plochy použijte silnější fix.

A tady je hotová celá A4 čtvrtka. Budou to desky deníku, který si beru na cestu… a pozorný čtenář už ví, kam s ním odletím…..

 

 

 Barvy Gelatos skvěle nahradí vodovky či anilinkové barvy, které jako podklad pro své malování používá moje dcera Dominika a je s nimi mnohem snazší práce a mají jasnější barvy….

Více prací mé dcery můžete sledovat na jejím Instagramu. 

Komentáře