Krtkův dort s kokosovou šlehačkou Moučníky / vegan

Domácí krtkův dort jsem dělala již dříve, ale nyní to byla výzva – poradit si bez vajec, smetany, želatinového ztužovače… ale dala jsem to a musím uznat, že chuťově je skvělý….

Korpus si upečte podle receptu, který vám vyhovuje. Já jsem využila recept na veganskou bábovku do kterého jsem přidala kakao. Upekla jsem ji v dortové formě, po vychladnutí uřízla vršek a lžící trošku „vybagrovala“ střed, do kterého jsem naskládala čtvrtky banánů.

Použila jsem malou formu na dort – průměr 16 cm – tudíž mi na náplň stačila jedna plechovka kokosového mléka. Pokud budete dělat klasický dort, tak budete potřebovat dvě plechovky.

Určitě použijte kokosové mléko v plechovce, které je tučné na rozdíl od toho, co si vyrobíte doma nebo koupíte v krabici…

Plechovku dejte na pár hodin pořádně vychladit do lednice.

Po otevření najdete uvnitř hodně tuhou hmotu a pod ní tekutinu… tu vylijte do skleničky (nikoli do dřezu, můžete ji použít ještě na smoothie).

  Tuhou část přendejte do vyšší nádoby a oslaďte. Původně jsem chtěla sladit agávovým sirupem, ale pak jsem se bála, že by mi to mohlo zřídnout a tak jsem dala lžíci vanilkového moučkového třtinového cukru  Mixérem s metlami vyšlehejte do krému. Díky třtinovému cukru ho mám trošku nahnědlý, což vůbec nevadí.   Do krému přidejte třetinu nadrobeného korpusu a promíchejte.   Krém navrstvěte na banány, uhlaďte a posypejte zbylým nadrceným korpusem.   Dejte vychladit do ledničky na alespoň tři hodiny, ale nejlépe přes noc…   Dobrou chuť…..   A ještě tip co s vodou z té plechovky – přidejte jahody a ananas a umixujte si smoothie.

Komentáře