Příběh pampeliškového medu Blog

Pampeliškový med byla pro mne výzva. Dlouhé roky jsem jí odolávala…  až letos … a jak to dopadlo?

 Možná by to dopadlo i dobře, kdybych se přípravě opravdu věnovala a nedělala ho v lehkém stresu. To se nikdy nevyplácí.

Začátek byl klasický – 200 pampeliškových květů jsem zalila litrem vařící vody, přidala jsem oloupaný pomeranč nakrájený na plátky a celý bio citrón také na plátky.

 Nechala jsem louhovat 24 h.

Poté jsem chtěla maximalizovat výluh a tak jsem vše rozmixovala v NutriBulletu na jemnou kaši, kterou jsem přecedila přes plátýnko.

 Až do této chvíle se vyvíjelo vše slibně…. A jak to bylo dál, a proč mne životem provází trauma z výroby pampeliškového medu, se dozvíte v tomto VIDEU.  Tady je výsledek toho všeho snažení.

Dnes ráno jsem si jím přelila palačinku… a víte co?? Byla skvělá…. Tak si říkám, že dostojím svému slovu a NIKDY už nebudu vyrábět pampeliškový med…. Ale takový pampeliškový sirup??

To je přeci jiná… J

 

A na přání ještě recept na pohankovo-kokosovou palačinku….  Poměry přesně nevím, pracuji „od oka“ – nejdříve umixuji tři lžíce lněných semínek, pak přidám malou skleničku vody, banán, asi pět lžic kokosu, pohankovou mouku, lžičku třinového cukru a špetku soli… umixuji..  pokud je to řídké, přidám mouku….

Palačinka je velice křehká, proto obracejte, až když je spodní strana úplně hotová…