Mátová zmrzlina Hlavní jídla / vegan

Videorecept na tuhle zmrzlinu mi sdílena na facebookovou stránku paní Hanka Moučková…. a tak jsem si řekla, že je třeba ji vyzoušet…

V původním receptu používají jen špenát a kapou mátovou (peprmintovou) esenci. Tu nemám a ani netuším, kde ji sehnat. Zato mám doma celkem vzrostlou mátu… tak jsem jí naškubala…. Přiště bych jí dala klidně stejné množství jako je toho špenátu.

Testovala jsem nový NutriBullet 900W. 

 Hlavní ingrediencí jsou banány – ty si nakrájejte a zmrazte….  Recept na banánovou zmrzlinu najdete i tady.  V originálním receptu dávají kokosové mléko… ale já jsem ho zrovna neměla, tak jsem použila vodu a sojovou smetanu…. celkem tak decku….

Rozmixujte. První zkušenosti se silnějším NutriBulletem jsou ty, že se prostě rychleji točí (25tis otáček), tím pádem pracuje rychleji, ale to je zatím jediný rozdíl, který jsem našla, uvidíme později, zítra zkusím ořechová másla…

Zatím je to tedy v porovnání s NutriBulletem 600W vyrovnané…

Ještě poznámka – ani silnější stroj to nepromíchal naráz. Jednou jsem musela zastavit a přesunout rozmixované dolů, aby se nerozmixované dostalo k nožům….

 Hotovo. Díky rychlým otáčkám to není úplně tuhé. Můžete to dát na chvíli do mrazáku…. Ale mně to vyhovuje takto… je to tak akorát, aby to osvěžilo…. kašovitá konzistence… posypáno čokofločky….

recepty_vegan_matovazmrzka_wp_20150507_022


Comments

  1. […] Ještě poznámka – ani silnější stroj to nepromíchal naráz. Jednou jsem musela zastavit a přesunout rozmixované dolů, aby se nerozmixované dostalo k nožům… Hotovo. Díky rychlým otáčkám to není úplně tuhé. Můžete to dát na chvíli do mrazáku… Ale mně to vyhovuje takto… je to tak akorát, aby to osvěžilo…. kašovitá konzistence… posypáno čokofločky…zdroj zde […]

Comments are closed.