Polentová rychlovka Rychlé večeře / vegan

Když je venku hezky, tak se nikomu nechce stát u plotny. Buď přejdete na syrovou stravu nebo si prostě uděláte rychlovku…
 Základ je polenta. Buď jste byli předchozí den pilní a připravili jste si jí – recept jak na to, najdete tady. Nebo vás mile překvapí nabídka chlaďáku v COOP, kde najdete polentu, bez éček a jiných „vychytávek“… prostě tak jak by jste ji udělali sami … a pro rýpaly – ještě níže bylo napsáno, že je to bez GMO…. a to celé za tuším 23,- Kč…. Samozřejmě, že můžete použít pouze polentu, ale pokud přidáte ještě uzený tempeh, tak to bude delikatesa… dále potřebujete cibuli, jarní cibulku (není nutná, sypu ji na hotové jídlo) a černou sůl. Černá sůl se používá pro chuť – jídlo ovoní jako vajíčka…. Na oleji orestujte cibulku dozlatova a přidejte nakrájenou polentu a tempeh. Osmahněte a osolte černou solí a dochuťte pepřem. Podávejte se zeleninovým salátem, posypané jarní cibulkou…. (já si zeleninu ještě pokropím balzamicovou redukcí a opepřím)…

Komentáře