Navy triko Textilní nápady

Před pár lety můj manžel plánoval, že až bude dědečkem, nebudou mu vnoučata říkat dědo, ale kapitáne…. sice vnoučata se neblíží, ale trošku námořnického stylu jsem mu do šatníku vnesla 🙂

Když jsem u našeho dodvatele textilu Lambete objevila triko TOBY, byla to láska na první pohled. Pánské triko neotřelého vzhledu, dvojitý střižený lem u krku, kapsička, textilní nášivky… prostě pro námořníky jako dělané.

Kvalitní bavlna a neotřelý raglánový střih, který toto triko odlišuje od klasických T-shirtů.

A co se zdobení týče jsem měla také hned jasno – námořnická sítotiskový šablona!

Sítotisk je rychlá a skvělá metoda zdobení textilu a zvládnou ji opravdu všichni…  Kromě šablony obsahuje balení i plastovou stěrku, kterou potřebujete na roztírání barvy.

Trochu jsem váhala s výběrem barvy. U modré jsem měla strach, že by nevynikla a černá se mi zdála moc „tvrdá“ a tak jsem zvolila ocelově šedou.

V konečném výsledku si říkám, zda to skutečně nechtělo černou…. pokud vyzkoušíte, pošlete mi fotky jak to vypadá  s černou, případně modrou… a říkám si, že ani červená by nemusela být špatná… a co takhle zlatá kotva 🙂

Variant je spousta. 

 Kapičku vyložte papírem, plocha na kterou budeme nanášet barvu musí být zcela rovná a hladká. Sítotisková šablona je sice lehce lepící, ale pro rozšíření manipulačního prostoru je dobré si ji ještě oblepit žlutou krepovou páskou. Pak už stačí nanést na fialová (plná) místa šablony barvu a pomocí stěrky ji rozetřít po celé ploše. Ihned po nanesení barvy šablonu odstraníme. Šablonu ihned umyjte v teplé vodě s trochou mycího prostředku (jaru apod).  Pokud ji necháte zaschnout, zničí se. Po umytí osušte pomocí textilní utěrky (nepoužívejte papírové utěrky, lepivá strana šablony by se zanesla papírovými „chlupy“) zkontrolujte proti světlu, že všechny části šablony jsou opravdu čisté. Barevné zabarvení fialové části šablony nevadí, důležité je, aby barva nezůstala v jemné síťce šablony (to jsou ta bílá místa).

A ještě jednu šablonu na spodní kraj…..

Po zaschnutí barvy ještě oba obrázky zažehlete přes pečicí papír žehličkou nastavenou na bavlnu….

   A je hotovo…. tak co plavčíci a námořníci?? Nechtělo by to na letošní letní sezónu nové triko??? 

 A takhle to sluší 🙂

V roli modela „ochotně“ zapózoval Láďa Brýda 🙂

Má velikost S a je mu volnější….  🙂

 

Komentáře