Rýžová palačinka Rychlé večeře / vegan

Palačinka, ve které není ani vejce, ani mouka, ani mléko… je to vlastně ještě palačinka?? Posouzení nechám na jiných, ale jedno mohu potvrdit, byla to moc dobrá snídaně :-))

 Večer si namočte skleničku lepivé rýže (já použila rýži na sushi, ale stačí kulatozrnná rýže) do vody. Také si namočte hrst ořechů.

Ráno ještě přidejte jablko (tedy v původním receptu byla jablečná přesnídávka, ale proč sahat po polotovarech).

 Rýži a ořechy ráno propláchněte a sceďte.

Nandejte do nádoby NutriBulletu. Z jablek stačí vykrojit jadřince, loupat je není třeba.

Přidejte stejné množství vody, jako bylo rýže a špetičku soli.

Umíchá se vám krásně hladké těsto. Pokud je hodně husté, dejte ještě trošku vody…

Vzniknout by mělo palačinkové těsto….

Smažte na kokosovém oleji. Pokud jej nemáte, tak na tom, který vám vyhovuje.

Ale kokosový olej je na smažení skvělý, snese vysoké teploty bez přepalování.

O zázraku jménem kokosová palma se můžete dočíst ZDE.

Těsto rozetřete nebo rozlijte po pánvi, aby vznikla tenká palačinka.

To mi moc nejde, přiznám se, že nejsem mistr palačinek, ale na chuti to neubralo.

Pokud budete palačinky vrstvit hotové na sebe, tak budou na konci vláčné po celé ploše…

Ihned z pánve mají křupavé kraje a vláčný střed….

 

Protože nejsou vůbec sladké, tak je namazejte něčím výrazně sladkým, já použila domácí čokoládovo-avokádový krém.

Palačinkou uděláte radost jak celialikům, tak všem, kteří chtějí snížit příjem lepku. A samozřejmě jsou také vegan.

 

Komentáře