Moučkový vanilkový třtinový cukr Různé nápady z kuchyně

Nápad udělat si vlastní vanilkový cukr jsem měla už dříve… bohužel se mi nikdy nepodařilo rozmixovat celý vanilkový lusk na prášek…. a dnes ráno mne navíc ještě napadlo si udělat třtinový moučkový cukr a tak jsem si řekla, že to zkusím, když mám teď na to doma lepší techniku….

 Použila jsem třtinový cukr a celý vanilkový lusk. Cukru bylo cca 200 g. A ještě malé upozornění, všimla jsem si v obchodech, že se dá koupit také hnědý cukr. Dejte si na to pozor… to není třtinový cukr, to je prostě obarvený klasický cukr z řepy. Takže doporučuji opravdu číst obaly potravin…. Na mixování jsem použila NutriBullet a nízké mlecí nože. Nasadit a necelou minutu mlít….  nejdřív se tam ten lusk tak nějak mrskal celý, tak jsem byla smutná, že to zase nevyjde… a najednou to zachrochtalo (asi se dostal k nožům) a už tam nebyl…. Nádherně vanilkově voňavý jemný moučkový cukr… tak přesně jsem si to představovala…. A není fajn, když se vám vaše představy plní?? Já z toho mám dětinskou radost….

Tak trošku zdravější cukrování…. ale pozor – nepřehánět :-)) Pořád je to prostě cukr….

Sype se stejně krásně jako ten bílý a tak jsem ho rovnou na cookies použila.

A protože v mixovací nádobě trošku toho cukru zůstalo, přidala jsem tam ještě lněné semínko, pohankové vločky a zrníčka z čtyř kardamomů, umixovala na prášek….

 Potom stačilo k prášku přilít horké kokosové mléko, lžičku karobu (nebo kakaa), znovu umixovat a nejlepší husté kakao je na světě….

 

Komentáře