Vločkové sušenky Moučníky / vegan

Rychlé a chutné sušenky, které si můžete vychutnávat s celkem čistým svědomím…

Budete potřebovat: 2 hrnky vloček, 1/2 hrnku třtinového cukru, 2 vrchovaté lžíce arašídového másla, 2 lžíče kokosového másla/oleje, 1 jablko, skořici a 70 g brusinek (případně rozinek apod.)

PS. Pokud nemáte oba druhy másla, můžete použít jen jedno v dvojnásobném množství, případně nahradit rostlinným máslem. 

Jako odměrku používám dvoudecový hrnek.

Vločky můžete použít libovolné. Ovesné, žité, ječné … aj.

Záleží jen na vás.

Jeden hrnek vloček můžete (ale nemusíte) rozmixovat na jemno. Hmota je pak více kompaktnější. Ale já jsem to tentokrát neudělala.

 Místo vajíčka vám poslouží na jemno nastrouhané jablko. Strouhám poloviny zbavené jadřince tak, že mi na konci v ruce zůstane jen slupka, kterou vyhodím. Jablko můžete nahradit půl hrnkem jablečného pyré. Smíchejte vše dohromady. Vločky přisypávejte na několik částí, protože se může stát, že budete mít méně šťavnaté jablko a tudíž bude vloček třeba o trochu méně.  Opět směs ochutnejte (veliká výhoda rostlinné stravy) a pokud se vám zdá málo sladká, doslaďte podle chuti… Ze směsi vlhkýma rukama dělejte kuličky a dávejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Namočenou lžící poté lehce zploštěte. Nerozplácávejte moc natenko, sušenky jsou pak hodně křupavé a málo vláčné. Troubu rozehřejte na 180 st a sušenky upečte dozlatova.

Z pečícího papíru je sundejte až po vychladnutí. Horké jsou hodně křehké.

Sušenky skladujte v suchu, určitě nějaký ten den v pohodě vydrží.

Můžete je polít čokoládou apod.

 Já jsem na ně mazala domácí avokádovou pomazánku a bylo to super.

Komentáře