Špaldová kaše Různé nápady z kuchyně / vegan

Když mi před rokem moje kamarádka Simča líčila, jak snídá ovesné kaše a jaká je to pochoutka, tak jsem trošku pochybovala… ale jak se říká, nikdy neříkej nikdy…. a tak i já jsem si dnes opravdu pochutnala na kaši k snídani….
 Trošku jsem k tomu přistoupila jako pejsek s kočičkou k přípravě dortu – prostě jsem tam dala věci, které mám ráda… tedy kromě těch špaldových vloček, ty byli trošku experiment 🙂 Tudíž jsem potřebovala špaldové vločky, skořici, datle, lněné semínko, banán a makové mléko.

 Nejdřív jsem rozmixovala lněné semínko a vločky na jemno. Zalila jsem je teplým makovým mlékem (nemusí být horké, stačí opravdu teplé). Přidala jsem banán (kousek jsem si nechala na ozdobu kaše, protože jak se říká, jíme také očima :-), skořici a sladké datle. U těchto datlí jsem včera v Makru zajásala. Jsou to izraelské datle Medjoul a před vánoci stálo 250 g skoro sto korun…. přesto jsem si jeden balíček před vánoci koupila a fakt nelitovala… jsou slaďounké, skoro bych řekla, že s karamelovou příchutí….   No a včera se na mně v Makru smály dva poslední balíčky ve výprodeji za 29,- Kč kus… 🙂

Kaši jsem přendala do misky, ozdobila banánem, jednou datlí a ořechy a s chutí posnídala….

Je to hodně sytá snídaně, určitě ji nebudu zařazovat každý den, ale jsem ráda, že mám další variantu snídaně…  🙂

Komentáře