Thajsko – 11.díl – Cape Panwa Vlog
  Blíží se Štědrý večer a my se přemisťujeme na Cape Panwa. Toto místo jsme vybrali bez předchozích studií internetu. Prostě se nám polohově líbilo.

 

  Panwa je místo, které doporučujeme všem, kteří mají rádi klid. Ten tady dozajista najdete. Moje dcera prohlásila, že tady „chcíp pes“. Naštěstí ale žádného takového tady nepotkala. Naopak se na pláži skamarádila s dvěma místními psy – resp. pejskem a pejskovou. První den myslela, že je tak charismatická, že si jí pejsani prostě zamilovali na první pohled.
 

Druhý den přišlo zklamání v podobě dětí, které přišly na pláž a pejsci dali Dominice vale a dováděli stejně radostně s nimi.

Počasí se trošku změnilo a bylo dva dny pod mrakem, nicméně i tak to opalovalo a bylo moc příjemně. Prostě i pod mrakem je v Thajsku skvěle. Jen nepodceňujte fakt, že slunce je schované za mraky a použijte opalovací krém… 

 

Náš apartmán byl nově postavený, komfortní a velice příjemný. Pláž, na kterou jsme mysleli, že budeme chodit – tj. z mapy jsme viděli, že je kousek – byla bohužel na soukromém pozemku, cesta k ní byla zahrazena závorou. Proto jsme museli o kus dál.
Pláž byla opět téměř prázdná, první den nám dělali společnost jen výše zmínění pejsci.

 

Až v Thajsku jsem pochopila, jak vypadá voda teplá jako kafe. Takové bylo moře na všech místech, která jsme navštívili. Opravdu jako kafe. Kdo má rád vodu, která je studenější a osvěží, tak musí jet někam jinam. My teplomilci jsme si ale libovali. Žádné pomalé vstupování do vody, abyste se osmělili. Prostě tam vejdete bez problémů, protože rozdíl teploty vzduchu a vody je minimální.

 

  Na Panwě je vojenská základna. Nejspíš námořní, ale v přístavu jsme žádné větší lodě nezahlédli. Přítomnost vojáků jsme vnímali jen ve chvílích, kdy jsme procházeli kolem vjezdu do kasáren, kde hlídali ozbrojení muži.
  Také tu můžete navštívit velké akvárium. Můžete si zblízka prohlédnout nejrůznější rybky a rybičky. Některé nahánějí strach a jiné inspirují svou nádhernou barevností. Součástí akvária je tzv. tunel, kterým procházíte a kolem vás a nad vámi plavou žraloci, rejnoci a další velké ryby.
 

Také jsme si tu mohli přečíst a podívat se na film věnovaný Tsunami, které Thajsko zasáhlo přesně před deseti lety – 26.12.2004.
Díky tomu také najdete u pláží v Thajsku evakuační cedule, které ukazují cestu na nejbližší kopec. A možná i díky tomu je většina ubytování směřována na kopce a i nové resorty se staví na kopcích.

    V Panwě jsme strávili Štědrý večer a oba vánoční svátky. V klidu, teple a pohodě. Přestože jsme si řekli, že cesta a pobyt v Thajsku je náš jeden velký vánoční dárek, propašoval nenápadně manžel do restaurace, kde jsme strávili večer, pro mne a Dominiku malé dárečky.
   

I stromeček byl…. Takže vlastně všechno jako doma 🙂 Fotka je z mobilu, ale je to důkaz, že jsme měli štědrý večer, jak se patří…

Jen salát a řízky nahradily exotičtější jídla. Nepadla na mne nostalgie, ani se mi nezaleskla slza v oku. Užívala jsem si přítomný okamžik a ten byl skvělý… v šatičkách na ramínka, ve venkovní restauraci. Z reproduktorů hráli Jingle bells a bylo nám opravdu dobře.

    Nepřítomnost našeho syna maličko mrzela, byly to již druhé vánoce bez něj (loňské si užíval pod tropickým sluncem se svou přítelkyní on), ale začínám si pomalu zvykat, že již má svůj život a jsem ráda, že je v něm šťastný a spokojený.
   

Pokud se bojíte odcestovat na svátky daleko od domova, zkuste to někdy překonat. A zjistíte, že pokud je vám někde dobře, tak si to užijete i když venku není fujavice a za okny nesněží.
A kochat se můžete spoustou věcí – třeba i dveřmi do galerie pod naším apartmánem, které měly i zajímavou „kliku“.

    Stejně zajímavě byla vyzdobená i dělící stěna se sousední budovou a také originální číslo popisné a čísla pokojů. Právě třeba Panwa byla ujištěním, že je dobře, že se stěhujeme každé čtyři dny, protože tady bych už za týden nevěděla, co mám dělat…
    Cape Panwa je cca 10km od hlavního města ostrova – Phuketu. A do něj se se mnou vypravíte v příštím díle mého malého cestopisu.
     

Další díly:  

  1. díl – přípravy a let 

  2. díl – ubytování 

  3. díl – Bangkok – Khao san road 

  4. díl – doprava

  5. díl – Bangkok – plavba po řece a Ležící Budha 

  6. díl – Bangkok – královské město

  7. díl – Bangkok – Golden Mount a přesun na jih 

  8. díl – Patong 

  9. díl – Paradise Beach

10. díl – domečky pro duchy 

   

12. díl – Phuket a umění 

13. díl – odjezd na Phi Phi 

14. díl – Phi Phi 

15. díl – kokosové palmy 

16. díl – Maya beach a šnorchlování 

17. díl – Silvestr v Krabi 

18. díl – Nový rok na Krabi 

19. díl – Koh Yao Noi

20. díl – narozeniny 

Komentáře