Thajsko – 2.díl – ubytování Vlog
  Chtěla jsem poznat Thajsko trošku více a tak jsem celou cestu rozdělila na úseky po cca 4 dnech a přesouvali jsme se. Na někoho to možná je moc přesunů, ale mně to vyhovovalo. Za ty čtyři dny jsme vždy poznali okolí, zvládli nějaký výlet … všechna místa měla něco do sebe a postupně vám je představím. Pokud nejste cestovatelé, tak můžete strávit krásnou dovolenou i na jednom místě, ale já bych se osobně po pár dnech už trošku nudila….
 

Náš plán byl následující:
16.12.2014 jsme odlétali z Prahy do Bangkoku. Tam jsme strávili tři dny. Poté jsme přeletěli na ostrov Phuket. Tam jsme byli čtyři dny na Patongu a čtyři dny na Panwě. Poté jsme lodí přejeli na ostrov Phi Phi, kde jsme strávili tři noci a lodí se přesunuli na Krabi, kde jsme byli čtyři dny a strávili tam Silvestra a Nový rok. Poté přesun opět lodí na ostrov Koh Yao Noi, kde jsme byli také čtyři dny. Opět lodí na Phuket, jeden den blízko letiště, poté přelet do Bangkoku, tam jeden den a 9.1.2015 odlet domů.

  Ubytování jsme původně chtěli řešit až na místě, ale na dobrou radu jsme to nakonec udělali přes www.agoda.com, kde seženete tisícovky nabídek ubytování a je jen na vás, kterým dáte přednost. Opět vše objednané a uhrazené přes net. S sebou jsme si vytiskli jen vouchery, které přijdou mailem. Fungovalo to na 100%. Pokud jedete ve dvou, máte nepřebernou nabídku, my byli tři a tak to chtělo trošku hledat, protože ne všude nabízejí přistýlky. A trojlůžkové pokoje jsou opravdu rarita. Za noc jsme v průměru utratili 700,- Kč za všechny. Většinou jsme volili variantu bez snídaně, protože snídáme ovoce a to v Thajsku není problém koupit běžně na ulici.
 

Výhodou programu agoda je to, že se dá nastavit čeština. Nabídku seřadit podle ceny. Jsou zde také hodnocení a reference. Ty je dobré si přečíst a samozřejmě brát občas něco i s rezervou. Třeba u bungalovu, který se nám osobně líbil, nejvíce psali nějací američané, že tam byli moc prudké schody a v noci jim přes střechu běhala zvířata. Což byla pravda, protože to bylo v džungli a bungalov byl na „kuřích“ nožkách a tak k němu vedl takový schodožebřík…. Co byl pro ně problém, pro nás byla romantika. 

 

Všude jsme měli denně na pokoji tři lahve balené vody zdarma. Ale i když si jí kupujete, tak vyjde levně. V obchodech Seven eleven stála velká lahev vody 14BTH – tj. necelou desetikorunu.
Záleží na vás, jaký komfort si vyberete. My nejsme líní na krok a tak nám nevadilo i si k moři zajít o něco dál. U každého hotelu vždy máte mapku, kde vidíte jeho položení ať vůči městu či pláži.
Nechtěli jsme do velkých hotelů, spíš jsme vybírali malé penziony či bungalovy.

  Většina měla klimatizaci, kterou jsme využili hlavně v noci, protože v Thajsku v tomto období je přes den kolem třiceti stupňů a v noci klesá jen o pár stupňů, tak na dvacet pět. Což je super, protože, když se jdete večer projít či na večeři (většina restaurací je venkovních) tak si nemusíte brát nic navíc na sebe…  tílko či šaty na ramínka jsou ideální.  Dva bungalovy měli jen tzv. fén – neboli velký větrák – a i to bohatě stačí. Zažili jsme i sdílené sociály a také to není problém. Vždy byli čisté a několikrát denně uklízené.
  Vždy je součástí pokoje ručník a osuška. Takže toto určitě nemusíte s sebou tahat. Občas byla i lednička či rychlovarka. Vždy to najdete v popisu pokoje, který vybíráte. Vždy byla u toalety bidetová sprška, která je super na umývání nohou od písku, ale také se používá místo toaletního papíru, kterým se poté jen utíráte do sucha a házíte jej do odpadkového koše (který je u WC).
 

Někde byli tenké přikrývky, jinde jen prostěradlo na přikrytí, vždy ale dobré matrace, což nás mile překvapilo. Téměř vždy byla součástí pokoje televize, kterou jsme nikdy nezapnuli (nebyla jen v bunglovu v džungli). A také všude byla wi-fi. Někde rychlejší, někde pomalejší. Zajištění ubytování na poslední den v Bangkoku jsme řešili, vybírali a objednali přes net až v Thajsku.
Na recepci vždy někdo uměl anglicky. Nic pro ně nebyl problém. Stálý úsměv na tváři. Jejich životní optimismus byl skoro nakažlivý.

   

Další díly: 

  1. díl – přípravy a let 

  3. díl – Bangkok – Khao san road 

  4. díl – doprava

  5. díl – Bangkok – plavba po řece a Ležící Budha

  6. díl – Bangkok – královské město

  7. díl – Bangkok – Golden Mount a přesun na jih 

  8. díl – Patong 

  9. díl – Paradise Beach

10. díl – domečky pro duchy 

 

   

11. díl – Cape Panwa 

12. díl – Phuket a umění 

13. díl – odjezd na Phi Phi 

14. díl – Phi Phi 

15. díl – kokosové palmy 

17. díl – Silvestr v Krabi 

18. díl – Nový rok na Krabi 

   

19. díl – Koh Yao Noi

20. díl – narozeniny 

Komentáře