Smažené banány Moučníky / vegan

Smažené banány jsme si oblíbili v Thajsku a tak jsem pátrala po receptu… trošku jsem ho upravila, ale myslím, že je to hodně podobné…. určitě zkuste…. navíc jsou bez vajíčka, takže 100% vegan 🙂
 Těstíčko se v originálu míchá jen z rýžové mouky, ale zdálo se mi až moc křupavé a tak jsem ho zkombinovala s vanilkovou Hraškou… vy klidně můžete místo hrašky přidat klasickou hladkou mouku, protože tu pojivost tam dělá hlavně ta rýžová mouka….  Na těstíčko smíchejte čtyři lžíce rýžové mouky, dvě lžíce vanilkové hrašky, lžíci třtinového cukru a přilévejte pomalu vodu tak, aby vzniklo těsto hustoty jako na lívance. Na jednu porci nakrájejte jeden vychlazený banán.

Kousky banánu namočte do těstíčka a zprudka osmažte v oleji. V Thajsku používají kokosový olej, který je výborný, na smažení nemusí být za studena lisovaný.  Můžete zvolit i třeba řepkový. Já použila sezamový. Výběr je jen na vás.

Určitě ne olivový, ten je výrazný a mohl by potlačit chuť banánů.

  Po osmažení osušte na papírové utěrce přebytečný tuk.  V Thajsku se podává s medem, do kterého se sousta máčí a skvělé je k tomu přidati i vanilkovou zmrzlinu či pro veganskou verzi zmrzlinu z kokosového mléka….

Nebo můžete přelít javorovým či datlovým sirupem a posypat kokosem…

 

Komentáře