Jablka v těstíčku Moučníky / vegan

Jablka obalovaná v těstíčku jsou skvělou nedělní snídaní nebo zákuskem a já vám ukáži, že je lze udělat i bez vajec…. a pokud vám zbude těstíčko, můžete ze zbytku připravit skvělé lívanečky….

Jablko nakrájejte na plátky a středy vykrojte vykrajovátkem nebo vyřízněte nožem.

Pro obalování vybírejte spíše sladší jablka, protože těstíčko neobsahuje žádný cukr.

Hraška je směs mletého hrachu a bezlepkových obilovin, která v receptech nahrazuje vajíčka. Je skvělá pro veganskou kuchyni a také pro bezlepkovou….

Existuje Hraška na obalování, Hraška na zahušťování a tato Hraška – vanilková na sladké pokrmy.

Díky použití Hrašky je recept 100% vegan.

 Původně jsem obalovala jablíčka jen v těstíčku z Hrašky, ale nedrželo to moc na něm a tak jsem zkusila nejdřív obalit plátky v suché Hrašce.

Teprve potom namočte do těstíčka, které připravíte rozmícháním 100g Hrašky ve 200ml mléka – já použila ovesné, ale druh mléka je jen na vás.

 

 Smažte na pánvi s trouchou oleje, podávejte s plátky mandlí přelité javorovým sirupem a pocukrujte skořicí. Pokud nemáte javorový sirup, můžete plátky obalovat v třinovém cukru se skořicí. Ze zbylé hrašky a obalovací směsi můžete udělat těsto na lívanečky. Zbytek suché hrašky vsypejte do těstíčka, přidejte tři lžíce mouky (opět je na vás jakou – klasickou hladkou nebo pro bezlepokovou verzi třeba pohankovou) a trochu kypřícího prášku. Smíchejte a dle potřeby nařeďte vodou, aby jste získali správně husté lívancové těsto.

 

Komentáře