Ovocný koláč ze zakysanky Moučníky
  Recept, který je původně Polreichův, ale Viola Ottová si udělala vlastní úpravu a já jsem jen pomáhala krájet ovoce, pro vás nafotila a nakonec ochutnala :-)) 
 

Tady je původní recept, který si Violka opsala. Na koláč budete potřebovat: 

2 zakysané smetany, 1 kelímek (od té zakysané smetany) cukru, 2 kelímky polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 vejce a ovoce

  Libovolné ovoce nakrájejte na menší kousky. Zde meruňky a hrušky.
  Umíchejte těsto. 
  Plech vystelte pečicím papírem a poklaďte ovocem. 
  Violka navíc posypala ovoce skořicí a drobenkou. 
  Upečte na 180st cca 30 minut. 
 

Koláč byl krásně nadýchaný a lahodný…. 

 

Tip od Dáši – jako ovoce použila švestky a drobenku udělala oříškovou z 45 g třinového cukru, 125 g nasekaných vlašských ořechů (dala jsem část z toho mletých), 60 g rozpuštěného másla, 75 g hladké mouky, 1 lžička skořice.

 

 

I bez drobenky se švestkami ze zahrádky je super….

těsto je umíchané za pár minut, jediná trošku práce je vypeckovat ovoce…

plech zmizel na posezení….. 

  S broskvemi a ořechovou drobenkou – viz výše tip od Dáši… 
  Nasbírala jsem u lesa nějaké plané ringle a udělala koláč podle tohoto receptu – jen drobenka je pouze kokos+cukr+olej v poměru 3:2:1
  Vyzkoušeno i ze třešní – taková zakysaná bublanina 🙂 Místro drobenky plátky třešní…. 
  Zkusila jsem i zdravější variantu tohoto koláče – místo polohrubé mouky jsem dala BIO celozrnnou špaldovou, místo obyč.cukru třtinový… ovoce jsou švestky a hrušky a drobenku nahradily ořechy, plátky mandlí a trošku třtinového cukru. 
  Po upečení místo moučkového cukru přeliji trochou datlového či javorového sirupu…. 
Komentáře