Vyřezávání šablon Nápady

Práce se šablonami na textil je stále velice populární, protože s minimální námahou můžete vytvořit originální trika. Jediné co potřebujete jsou hezké šablony. Ty můžete buď koupit nebo si je vyrobit.

A vyrobit buď ručně – vyřezat skalpelem nebo vystříhat nůžtičkami – což je celkem pracné. Ale pokud máte šikovného pomocníka jako já – řezací ploter Silhouette – můžete to svěřit jemu.

Pak stačí je stáhnout či nascenovat nějaký obrázek a jde se na to.

Letos měli účastníci mých letních pobytů jedinečnou možnost – na přání jsem vyráběla šablony přímo před jejich zraky. Díky řezacímu plotru to byla sranda.

Dokonce jsem na výrobu šablon zrecyklovala obaly od šablon na sítotisk. Byl to křídový papír a bylo škoda jej vyhodit.

 Šablony vyrobené z křídového papíru sice nevydrží navždy, ale minimálně deset použití zvládnou – osobně vyzkoušeno.

Samozřejmě, že můžete vyřezávat i z  nejrůznějších fólií, ale já ráda recykluji a tohle mi přišlo jako skvělý recyklační nápad.

Právě pro toto využití je ploter vhodný zejména pro školy a nejrůznější organizace, kde se využije na 100%. Při výrobě nemáte téměř žádná omezení – můžete vyrábět libovolné šablony.

Tohoto koníka jsem řezala na přání jedné malé slečny, která koníky miluje a chtěla je mít úplně na všem.

Pro majitele ploteru Silhouette nabízím možnost stažení této šablony již upravené pro tento stroj ZDE.

 A tady už spokojená slečna… Koníka si sama na tašku „naťupala“ 🙂 I po pěti použitích je šablona stále použitelná….  zde vidíte použití na triko. Kraje je dobré přichytit žlutou malířskou páskou, která nepoškodí textil, šablonu přichytí na místo a navíc vám umožní se „rozjet“ a nebát se hrany šablony. Tak a další trika jsou hotová.  Na dozdobení pár bílých teček pomocí barvy v konturovací lahvičce. A na závěr zažehlit a může se nosit….

 

Komentáře