Degustace šumivých vín a Champagne Vlog

<
Večery na pobytech se dají trávit různě a milým překvapením na Sebuzíně bylo pozvání na degustaci šumivých vín.

Připravila ji kavárna Café Alibi na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem.
 Degustaci vedl majitel velkoobchodu s víny Pavel Bauer. O sektech uměl opravdu poutavě vyprávět a dozvěděly jsme se spoustu zajímavostí nejen o způsobu zpracování, historii a místech, kde se sekty vyrábí, ale učil nás i jak a s čím, který kombinovat apod. Postupně jsme ochutnali jedenáct druhů a opět jsem se utvrdila, že mi prostě nejvíce chutnají demi sekty – prostě já ty bruty nemusím… nebyly špatné, ale s kamarádkou si určitě raději otevřu demi.  Navíc se demi sekty dají kombinovat s nejrůznějšími druhy ovoce – nejznámější jsou jahody, ale  zkusili jsme třeba nektarinky či brusinky…  Nektarinky se nechají rozpustit na patře a pak se pomalu zapijí sektem. 

Kromě pití jsme se učili i otevírat sekt. Žádné bouchání zátek o strop… pěkně ve sklonu 45 stupňů do ubrousku.

Přiznám se, že jsem se do té doby bála sekty otevírat, ale teď už vím jak na to 🙂

 Vyšší třídou otevírání lahví je tzv. sabráž. Je to vlastně uražení hrdla spolu s korkem. Jak se to dělá se můžete kouknout třeba na tomto videu. Pavel nám to předvedl nejen šavlí a nožem, ale třeba také golfovou holí (žádný švih, jen lehké ťuknutí) a nebo také nožičkou vinné sklenky.  Měli jsme možnost si to i vyzkoušet sami a to jsem neodolala… takže natrénováno mám, příště jinak sekty neotvírám 🙂  Byl to skvělý zážitek, degustaci vín jsem už zažila několik, ale sektů poprvé. Kromě samotné degustace jsem se dozvěděli spoustu zajímavostí a přestávku nám zpestřila břišní tanečnice.  A samozřejmě došlo i na pravé Champagne…. pro mne maličko zklamání… asi nejsem skutečný požitkář 🙂zdroj fotky: http://thisgirlcaneat.com/

Ještě jeden recept pro vás na letní osvěžující Spritz oblíbený zejména v Itálii, který nám prozradil Pavel… já ho určitě vyzkouším –  jedná se o koktejl z jednoho dílu Aperolu, 2 dílů Proseca, zastříklé sodou, přidaným ledem a pomerančem….

 

 

 

Pavel nám také vyprávěl, že vršky zátek jsou sběratelskou atrakcí…  a tak jsem neváhala a pár si jich také „sebrala“…  hned mne totiž napadlo, že by to mohly být zajímavé recy šperky….

 

Ještě jednou díky za skvělou akci všem…..  více fotek najdete zde.

Kontakt na Pavla Bauera je 777 137 755 nebo mail pavel.bauer@volny.cz.

Pavel ještě další týden na mé přání předvedl sabráž jako dárek k narozeninám pro Simonu. Byla to skvělá podívaná, kterou můžete vidět na tomto videu.

 

Komentáře