Plněné brambory Rychlé večeře

Brambory, které mohou být samostatným jídlem nebo přílohou – to záleží jen na vás….
 Nové brambory umyjte a uvařte ve slupce v osolené vodě do poloměkka – cca 15 minut. Nechejte vychladnout. Brambory podélně rozřízněte na půlky a vydlabejte vnitřní část. Vnější namočte v olivovém oleji (nebo jím pořete) a vyskládejte na plech řezem nahoru. Vyškrábané vnitřky dejte do mističky, budou základem náplně. Každou bramboru vysypejte oblíbeným kořením – například kořením na americké brambory. K bramborům přidejte vajíčko, česnek, sůl, pepř – případně směs koření a strouhané sýry – libovolné, co vaše lednička nabídne 🙂 Pomocí vidličky vše rozmačkejte a zpracujte v kompaktní náplň, kterou lžící vkládejte do připravených brambor.   Na závěr ještě zasypte strouhaným sýrem a dejte péct na 180st – cca 30 min.   Upečené……   Podávejte jako přílohu. Ale výborné jsou i jako samostatné jídlo – s čerstvou zeleninou a dresingem ze zakysané smetany a česneku…. Pro velký úspěch opakovačka – tentokrát jsem nasypala koření i dovnitř vydlabaných brambor.

Vydlabané brambory rozmačkejte vidličkou a smíchejte se strouhaným sýrem, prolisovaným česnekem a vajíčkem. Podle chuti osolte, opepřete.

V této variantě se strouhaným balkánským sýrem a smaženou cibulkou navíc.

V podstatě můžete dát cokoli, co máte rádi….

 Promíchejte. Naplněné brambory. Zapečeno…. opět s oblíbeným dresingem – smíchaným ze zakysané smetany a majonézy (tak půl na půl) do které vmíchám prolisovaný česnek (celkem dosti) a trošku osolím.

 

Komentáře