Sojové palačinky Moučníky

Medově sladké, bezlepkové, prostě zdravé palačinky….

Pokud zkusíte detox podle Mačingové, tak narazíte i na snídani, kde doporučuje grahamový nebo sojový rohlík s medem a ořechy a k tomu šťávu z grapefruitu.

Jenže zkuste sehnat čistě sojový či grahamový rohlík bez přídavku bílé mouky… věc skoro nemožná. Navíc se přiznám, že jíst pečivo s medem není zrovna můj šálek kávy a tak jsem shánění vhodného pečiva celkem rychle vzdala….

Koupila jsem sojovou mouku a rozhodla se udělat sojovou palačinku. Nejdřív jsem to zkoušela jen z mouky a vody, ale vznikl z toho trhanec.

Do dalších pokusů jsem přidala vajíčko a už to bylo o něčem jiném.

Pokud máte doma sojový nápoj, můžete jím nahradit vodu… ale není to nutné.

Sepsat přesně recept mi dalo fušku… protože palačinky dělám zásadně od oka stylem přiměřeně, přiměřeně….

Ale pro vás jsem to zkusila odvážit…. takže na jednu větší porci budete potřebovat 1 vajíčko, 70g hladké sojové mouky a cca 1 dcl vody či sojového mléka a špetičku soli. 

 Rozmíchejte vše spolu a ušlehejte palačinkové těsto. Nechte cca 15 minut odpočinout. Poté na olivovém oleji smažte palačinky. Při obracení buďte opatrní, jsou hodně křehké. Potřete medem, posypte ořechy, případně plátky mandlí, překlopte, ještě trošku pokapejte medem či datlovým (javorovým apod) sirupem…. Nejlepší jsou s kousky grepu…. v knížce najdete, že se grep má odšťavnit… ale to mi přijde škoda, když je dužina tak dobrá…..

 

Komentáře