Výsledky detoxu podle Mačingové Vlog

O tom, že jsem se snažila, víceméně úspěšně, měsíc stravovat podle zásad 28denního detoxu z knihy Antónie Mačingové Zhubněte jednou provždy jsem vám již psala…. ale asi jste zvědaví na výsledky…. tak tady jsou….

Udělala jsem vám tabulku, kde můžete všechny parametry před a po porovnat. Navíc, protože jsem chtěla mít vše vědecky podložené, tak jsem vám vyfotila i výsledky z vážení v nutriční poradně před a po. Vysvětlení údajů najdete v tabulce. Podle knihy se máte před začátkem zvážit a změřit, protože někdy je víc vidět na cm než na kilech….  to proto, že se má hubnout z tuku, nikoli ze svalů…. a to právě odhalilo speciální vážení a měření tuku v poradně….  Jak vidíte, i před jsem byla v normálu, kromě vody… to byl můj největší kámen úrazu…. a jak vidíte… teď je to naprosto super….

Hodnoty   před   po  
 váha – váženo doma na obyč.váze, oblečená    65 kg  61 kg 
 pas   83 cm   78 cm 
prsa  100 cm  100 cm 
pod prsy  82 cm  80 cm 
zadek  95 cm  93 cm 
stehno  53 cm  48 cm 

Výsledky z poradny (viz obrázky níže) 

Hodnoty  před po
váha – vážená ve spodním prádle  63,5 kg 59,8 kg 
Tuk v %  31,4 27,2
Tuk v kg 19,9 16,3
Beztuková hmota v kg (svalovina apod)  43,6 43,5
Viscerální tuk  5
Tělesná voda v % 47,7 50,3
Skutečný metabolický věk  46 41 

Jak vidíte, tak je to i potvrzené vědecky, že to funguje… ubyly tuky, beztuková hmota (tj. hlavně svaly) zůstaly stejné….  vodu v těle jsem měla před pod správnou hranicí, nyní mám všechny ukazatele optimální…. a co mne nejvíc potěšilo je, že se mi snížil metabolický věk :-))

Takže to určitě stojí za to…..

Důležité je hned nenajet do starých kolejí… což se ani nechystám…. ale občasné hříšky si dovolím… ono když si pak dáte pár dní zdravě, tak se s tím tělo vypořádá…. 🙂 Nejdůležitější je nedělat z jídla trauma… prostě selský rozum a občas něco načíst :-))

U mne je nejdůležitější nepřestat pít…. a taky jsem zjistila, že mi dělá dobře omezení lepku, necítím se tak nafouklá jako dřív…. a které centimetry mi udělaly největší radost, že zmizly?? Myslela jsem, že nejvíc budu mít radost, že mizí bříško, ale z praktického hlediska jsem nejvíc ráda za stehna…. vloni v létě, kdy jsem díky přechodu do menopauzy nabrala nějaké to kilo navíc, jsem zjistila, jak nepříjemné je, když se v létě stehna dotýkají… to jsem do té doby neznala… a teď už opět neznám…. :-))

 

Držím všem palce, kdo se zamyslí nad tím, co jedí, protože myslím, že cesta ke zdraví a hezké postavě vede hlavně přes jídlo… pohyb je super, určitě to chce se i hýbat, ale 90% stojí na stravě…. a to mi nikdo nevymluví :-))

A zkusit si měsíc bez lepku, mléka a bílého cukru je prostě zkušenost… zjistíte, že to jde (tedy já to zjistila) … ztratila se mi chuť na sladké… takže ani po skončení detoxu jsem zatím nespořádala tabulku čokolády ani sáček bonbónů….  objevíte nové chutě…. prostě stojí za to přemýšlet nad tím co jíme… a pro inspiraci vám občas nafotím co jím já – zatím to najdete tady na Facebooku. 

 

Komentáře