FIMO a široké průchodky Šperky

Využití průchodek ve spojení s polymerovými hmotami jsem vám již představila v článku o korálcích – pandorkách. Tentokrát vám chci ukázat, že lze využít i větší a širší průchodky….

  Kromě průchodek – které nabízíme v mnoho barvách – budete potřebovat vzorovaný plát – zde vyrobený podle návodu Ivy Brožové – můžete samozřejmě použít libovolný jiný… vzorované plátky jsou položené na černém plátu a zaválené.

Dále budete potřebovat malé vykrajovátko – kapku a kulatá vykrajovátka – 17mm a 20mm.

  Zkoušela jsem složit obě varianty, vyhrála „špičatější“….  Na 20 mm kolečko z podkladové (černé) hmoty vyskládejte vzorované plátky. Dále si připravte 17 mm kolečko z  texturované hmoty a průchodku.  Průchodku vmáčkněte.  Doplňte kuličkou z černé hmoty do středu.

Na brož můžete jako podklad použít větší kolečko….

  Na zadní stranu po upečení přidělejte brožový můstek.   Pokud budete mít střed z menšího kolečka, použijte kratší brožový můstek. 

 Jak se přidělává brožový můstek se můžete dočíst zde.

  Lze použít i jiné vykrajovátko. Postup je stejný – zde vám ukáži jak udělat pěknou kuličku do středu. Po zatlačení průchodky je uprostřed díra, můžete ji využít, ale hezčí je ji zaplnit… nejdříve menší kuličkou dovnitř.

   Poté si připravte větší kuličku navrch a pokud chcete, aby vypadala pěkně, vezměte si prostřední ze sady nástrojů na dírky a kolečky,  na konci má malou prohlubeň, díky které bude kulička pěkně hladká.  Nástrojem přitlačte kuličku ke středu.  Takto pěkně kulička vypadá.  Po upečení přidělejte brožový můstek, znovu upečte a je hotovo.  Další brož.  Kytičky můžete pověsit i jako náhrdelník.

Další ukázky využití průchodek…. Tyto šperky můžete zakoupit v našem e-shopu

Komentáře