Sladěná krabička Dekorace

Touha ladit je mi vrozená…  nemluvím však o hudebních nástrojích. Ladím barvy, vzory, oblečení, dekorace. Někdy se to i povede. Jako třeba u této krabičky na kapesníky.

Pořídila jsem si nové povlečení – zaujalo mne svými barvami i geometrickými vzory.

Jen ta krabička s papírovými kapesníky mi tam prostě neladila…..

Ale jen do doby, než jsem objevila decopatch papíry.

Dřevěnou krabičku na papírové kapesníky prodáváme také v našem e-shopu.

 Papír můžete stříhat, ale mnohem lépe to vypadá, když ho vytrháváte. Rovné kraje se vám budou hodit na lepení okrajů krabičky. Místo, kam budete papír přilepovat, potřete tenkou vrstvou lepidla na decoupage.  Poté přiložte natrhaný papír a přihlaďte štětcem namočeným v lepidle. Papír je jemný, takže jej můžete lepit i přes kulaté hrany apod. Postupně oblepte celou část kolem otvoru. Od větších kousků postupně přidávejte malé, které vyplní prostory, kde se větší díly nepřekryly. Na boku krabičky je otvor na zasunutí destičky, která zabrání vypadnutí papírové krabičky s kapesníky. Přelepte jej. Po zaschnutí otvor prořízněte řezákem.

Na polepení celé krabičky jsem spotřebovala přesně jeden arch decopatch papíru.

Nechejte dobře zaschnout.

 Aby se krabička otírat vlhkým hadříkem a ještě více se zpevnil povrch, je dobré ji ještě přelakovat. Nicméně i bez tohoto kroku je povrch dostatečně chráněn, protože lepidlo, kterým se papír přihlazoval funguje částečně i jako lak. No uznejte, není to lepší??? A jak jste na tom s laděním barev vy??? :-))

 

Komentáře