PixWords Vlog
 

Mé okolí zná můj názor na různé hry na PC. První a poslední, kterou jsem kdysi hrála bylo The Sims, kterou jsem skončila ve chvíli, kdy mi dle mého názoru neoprávněně sociálka odebrala děti 🙂 Samozřejmě v té hře 🙂 
Pak následovalo mnoho let, kdy jsem veškeré počítačové hry házela do jednoho pytle jako plýtvání času a nicneříkající činnost…. až do této neděle.

apertura  

Děti začaly na mobilech hrát hru, která se podobá křížovce. Ty já vždy luštila moc ráda…. Nápověda tu je systémem obrázků…
Taky je to trošku jako scrable, který také hraji ráda… vybíráte z nabídnutých písmenek…

 

digitální  

Hra se jmenuje PIXWORDS. Lze ji stáhnout pro iPhony a iPady a také pro Adroidy.  

Nejdřív jsem začala radit dětem. Ale oni si to po mne moc nechtěly. 
Tak jsem si stáhla hru Pixel word taky…. a prokrastinace byla tady…

rytmus  

 

Za den jsem pokročila do dvěstěpadesátého levelu. Prvních sto levelů jsem spoléhala jen sama na sebe, teď se přiznám, že s některými slovy se radím s dětmi a některé jsem dokonce vyhledávala na internetu.

pochmurný  

Nicméně je to první hra, u které mám pocit, že dětem také něco dává a smysluplně je rozvíjí. Naučí je spoustu nových slov, u těch, které sice znaly, je třeba naučí jejich pravopis…. no i když tady je to možná na hraně, protože občas se tam najdou slova napsaná ne tak docela správně česky. Přeci jen to je překlad z angličtiny.

kaustikum   Určitě se naučíte rozpoznávat druhy psů a koček 🙂 U některých slov zbytečně hledáte složitosti a ono to pak je jednoduché jako facka. 
Znají vaše děti slovo pranýř, vřeteno, pléd?? Moje dcera už ano…. Navíc komentovala dnešní den slovy, že by se nikdy nenadála, že s ní budu hrát nějakou počítačovou hru…. :-)) 
mastif  

A syn šel ještě o level výš…. hraje v angličtině… hru lze stáhnout v mnoha jazycích.

Tak co, zkusíte to? A pokud jste již zkusili, líbilo se? Nebo jsem švihlá jenom já?
A u čeho jste se nejvíc zapotili?

 

armwrestling  

Zapojte se do naší diskuse na Facebooku….

 

PS. Zkuste hádat jak by jste doplnili obrázky vy…. správnou odpověď vidíte po najetí myši… 

     
     
Komentáře