Setkání foodblogerů Vlog
  Měla jsem tu čest zúčastnit se setkání foodblogerů, byť se sama mezi opravdové foodblogery nepočítám, bylo mi mezi nimi dobře…. a navíc jsem si vyzkoušela nový způsob vaření… prostě takové jedno vydařené sobotní odpoledne…. 
   Celé setkání organizovala firma Chefparade, která v Praze pořádá kurzy vaření. Téma tohoto setkání bylo vaření ve vakuu – tzv. SOUS VIDE – o kterém nám více řekl majitel firmy www.forcook.cz – David Zeman. Vysvětlil nám, jak důležitá je teplota, při které se pokrmy připravují – jako příklad uváděl vajíčko…. ale na nás v kuchyni čekaly větší výzvy…. 
   Tak nějak přirozeně jsme se rozdělili do čtyř skupinek a s pomocí a radou zkušeného kuchaře jsme začali připravovat pokrmy, jejichž recepty jsme měli připravené, stejně tak jako suroviny. 
 

 Původně jsem plánovala zůstat pouhým pozorovatelem, ale atmosféra mne strhla natolik, že jsem nasadila zástěru a tak trošku „přicmrdávala“. V mojí skupince hrála prim skvělá dvojka – Karolína a Jana – z www.jakorybicka.cz – bylo znát, že jsou prostě sehrané…  o téhle dvojce vám určitě musím napsat později více, protože si to zaslouží…  

Další do party byla Karin – vivaitalia.blog.cz – u které na blogu najdete také reportáž z tohoto setkání. 

   Základem pro správnou přípravu jídla Sous Vide je zavakuování potravin do speciálních pětivrstvých sáčků. 
 

 A o vše další se postará „mašinka“. 

Připravovali jsme tři pokrmy – vepřovou panenku, lososa a hrušku…. každý pokrm na jinou, přesnou teplotu…. 

   Panenka zůstala krásně šťavnatá….  a i všechna ostatní jídla byla naprosto dokonalá…. Nedivím se, protože tento způsob přípravy jídla používají nejlepší restaurace po celém světě. 
   Kromě vaření bylo na této akci skvělé i setkání… setkání s lidmi, které jsem doposud znala jen jako autory blogů, které sleduji… a opět se mi potvrdilo, že příjmený blog nemůže psát nikdo jiný než příjemný člověk – ano, mluvím o blogu Kitchenette a jeho autorce Markétě Pavleje. 
   Tady je naše partička. Ještě jednou všem moc díky za prima den. 
 

 Výsledky našeho snažení…. a samozřejmě jsme vše i ochutnali a opravdu si pochutnali :-)) 

Více fotografií najdete ZDE.

 

 

 

 

Ještě jednou velké díky všem, díky kterým se tato akce uskutečnila….  

Je skvělé zjistit, že „potrefených“ je nás více….  

Shodli jsme se například na tom, že jídla, která chceme dát na stránky, připravujeme zásadně k obědu, protože večer není dobré světlo na focení 🙂 

Všechno jíme téměř studené, protože zatímco ostatní již jedí, čekáme, až se z jídla přestane kouřit a pak hledáme to nejlepší světlo a úhel na vyfocení toho, co jsme uvařili. 

 

 

 

 

A pokud denně nemyslíme na jídlo a to, jak jej připravit, alespoň několik hodin, tak jsme nejspší nemocní… nebo zamilovaní :-)) 

 

Ať žijí foodblogeři a moc se těším na další setkání…. :-)) 

 

 

 

PS. Přístroj na sous vide vaření mám již doma a testuji co umí…. 🙂 

Komentáře