Výroba šablon Silhouette Nápady

Šablony pro savovou techniku můžete stříhat ručně, ale pokud máte doma malý stolní ploter, tak můžete nůžky v klidu vyhodit do koše…. Díky stolnímu ploteru Silhouette můžete vyřezávat z rybníčkové fólie nejrůznější tvary a pustit se i do takových, které by nůžkami šly vystřihnout jen horko těžko…..

Pokud si ploter koupíte, tak možná oceníte i to, že jsem vám natočila plochu obrazovky, kterak upravuji obrázky pro výrobu šablon… ono je jednodušší natočit video než dělat jeden printscreen za druhým a pracně popisovat co dělám….

Jediná poznámka – ten double cut to opravdu chce 🙂 

 VIDEONÁVOD 

Takhle vypadá dobře zaplněná plocha :-)) Ani kousek rybníčkové fólie nazmar…. a pak už je pustit řez….

 

Chcete si vyzkoušet práci s programem i když zatím nemáte přístroj?? Můžete si ho stáhnout ZDE a naistalovat a zatím si jen hrát s obrázky a ukládat si je již upravené a pak až koupíte stroj, tak ho jen připojíte a můžete řezat….  No a po cca 20ti minutách je vyřezáno…  delší čas to řezalo kvůli tomu dvojitému řezu, který jsem nakonec zjistila, že byl nutný. Vyřezávala jsem šablony z rybníčkové fólie.

Omlouvám se za kvalitu fotek, ale řezala jsem pozdě večer a prostě lepší světlo nebylo….  Zbytky z podložky seškrábejte pomocí nějaké karty.  Tak a tady je výsledek mého snažení.  A ještě ukázka želviček, jejichž přípravu můžete vidět na videu. Vidíte, že stroj zvládne i opravdu drobné prořezy.

Můžete je použít jak pro savovou techniku úpravy textilu, nebo přes ně stříkat barvy. A klidně i tyto techniky kombinovat.  Tak co??? Líbí? Chcete si ušetři spoustu stříhání? Tak se koukněte sem a objednejte si buď menší Portrait (má menší pracovní plochu, jinak je stejný dříč) nebo Cameo, které mám já 🙂

 

A jako dárek dostanete spolu s dalšími i šablonu této želvy…  tu pošlu i všem ostatním majitelům ploteru, kteří si jej zakoupili v našem e-shopu. Při dalším řezání jsem si uvědomila, že by se občas daly využít obě části – tj. šablona i okolí… třeba na nanášení barev pomocí houbičky…    A tak jsem několik dalších šablon už takto udělala jako záměr…. A další várka šablon…. už se těším na léto, kdy na Sebuzíně, kde pořádám týden kombinovaný – fimo techniky a textilní techniky, budeme tyto šablony používat a také si na místě řezat vlastní nápady…. Začínám také vymýšlet z čeho nejlépe řezat šablony na nanášení barvy…. zatím jsem to zkusila ze starých rentgenových snímků…. :-))

Komentáře