Quesadilla s kuřecím masem Hlavní jídla

Tortily máme moc rádi, většinou je připravuji klasicky, občas si i dělám vlastní placky.Tentokrát jsem zkusila placky grilované – tvz. Quesadillas – mexický recept na zapékané tortily se sýrem, který jsem doplnila ještě o kousky grilovaného kuřecího masa. A pokud si do nich vyrobíte i domácí BBQ omáčkou, garantuji, že se budete oblizovat až za ušima 🙂

Naložené kuřecí kousky je nejlepší ugrilovat. Kontaktní gril je dobrý i na zapečení tortil. Samozřejmě, že pokud gril nemáte, můžete vše připravit na pánvičce, ale je to prostě jiné….

Kuřecí maso nakrájené na nudličky jsem pár hodin marinovala v oleji s Country kořením z Kořenísvěta.cz. Poté jsem jej přendala na roztopený gril. Pokud nemáte gril, orestujte maso na pánvičce.

O našem grilu jsem vám již na stránkách psala, opravdu ho využíváme celoročně.

My máme gril Tefal.

Gril má tu výhodu, že se nemusíte dál o nic starat, prostě přiklopíte víko a je to 🙂

Po cca pěti minutách je maso hotové.

Mezitím si připravte hotové tortily – připadně si je můžete i připravit doma podle tohoto receptu. Dále budete potřebovat dva druhy sýrů – jà použila strouhanou mozzarellu a sýr na zapékání.

Na potření tortil je dobré použít pikantní BBQ omáčku, kterou můžete koupit již hotovou, ale mnohem lepší je připravit si doma vlastní podle tohoto receptu.

Na omáčku dejte na půlku placky kousky grilovaného masa.

 Posypte oběma druhy sýrů.

Přehněte napůl a šup s nimi na gril.

Gril rozehřejte na teplotu grilování zeleniny. Pokud používáte pánev, opečte tortilu na sucho z obou stran.

Po pár minutách je hotovo, sýr lehce vytéká, ale díky nepřilnavým plotýnkám ho přendáte na talíř spolu s tortilou.

Na talíři rozkrájejte kolečkem na pizzu na trojúhelníky.

Podávejte teplé se zeleninovým salátem.

 

Výborná je také s grilovaným kuřecím masem, uzeným sýrem a balkánským sýrem…. samozřejmě s domácí BBQ omáčkou, která mi pokaždé vyjde trošku jinak, ale vždy je výborná….

Komentáře