Terra květináč Dekorace
 

Při třídění starších fotek jsem narazila na fotopostup, který jsem nafotila před pár lety. Nicméně, protože je stále aktuální, doufám, že se vám bude líbit i nyní. Využila jsem terra barev při vylepšení plastového obalu na květiny. 

O terra barvách jsem již na stránkách psala. 

 

Líbí se mi terrakotové květináče, ale velké jsou těžké a navíc často od prosakující vody mají na povrchu mapy. A opravdu pěkné velké obaly s dobrou glazurou jsou neskutečně drahé. A tak jsem se rozhodla pro kompromis – trošku jsem vylepšila plastový květník.

Ten jsem nejdříve pořádně umyla a odmastila.  

   Na povrch jsem nanesla klikyháky z tavného lepidla. 
   Natřela jsem kompletně štětcem terra barvou – tuším buď italskou nebo španělskou. 
   Pokud bych jen přetírala, tak by jedna vrstva stačila, ale u tohoto květináče jsem chtěla zvýraznit klikyháky a tak jsem použila světlejší barvu (například Sahara nebo Kenia) a lehce patinovala. 
   Tady je hotové dílo – není třeba další úpravy, stačí nechat pořádně zaschnout barvu – min. 24 hodin –  a můžete zasadit květinu. 
   Stejným způsobem můžete zdobit i jiné předměty – vázy, konvičky apod. – tak jak to vidíte tady. 
     Květináč skvěle slouží dodnes, z ibišku už je ibich a náš Dubánek moc rád lehává (k mé nelibosti) v květníku jako v postýlce… 
   Klikyháky lze použít i jen na část květníku. 
   Díky barvám Terra můžete mít květináč ze starého prasklého hrnku. 
  A stejně si můžete ozdobit rámeček. Výhoda je, že nevadí, že je třeba i horší kvality, protože barva to díky své struktuře schová.  
   Terra barvy, rámečky, ubrousky a vše potřebné pro tvoření můžete nakoupit v našem e-shopu.
     
     
Komentáře