Vanilkový extrakt Různé nápady z kuchyně
  Vánoce se kvapem blíží a tak je poslední chvíle na to, připravit si vanilkový extrakt….. a sbohem vanilinové cukry :-))  

 

  Budete potřebovat vanilkové lusky – mininálně jeden na 5cl alkoholu…. a alkohol – já použila bílý rum. 
   Lusky rozkrojte podélně, aby se odkryla zrníčka, ty nechajte uvnitř, nevydlabávejte… 
   Nakládejte do lahve s dobře těsnícím víčkem (aby vám alkohol nevyprchával). 
   Zalijte alkoholem. 
 

 Dejte do ledničky a čekejte… za cca 8 týdnů můžete začít používat…  také lze průběžně pak přidávat lusk a dolévat alkohol a budete mít extrakt for ever 🙂 

 

 

 

Tak tady je připravený na vánoční pečení. 

Protože s ním nemám žádnou zkušenost, tak zatím zkouším…. a to tak, že do receptů, kde se normálně dává vanil.cukr přidám místo něj 20g cukru a lžičku extraktu…. tak uvidíme… podám hlášení. 

banner-kor-200x200.jpg    
(Visited 153 times, 1 visits today)